Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bolu’nun Gökçesu deresinde toplu balık ölümleri

Reklam

Bolu’nun Mengen ilçesindeki Gökçesu deresinde binlerce balık kirlilik nedeniyle telef oldu. Kirliliğin kaçak avcılıkta kullanılan kireçten kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor.

Mengen’e bağlı Gökçesu beldesinin içerisinden geçen Gökçesu deresi kirlilik nedeniyle siyah renge büründü. Kirlilik nedeniyle Gökçesu deresinde bulunan binlerce balık telef olarak su yüzeyine çıktı. Deredeki aşırı kirlilik nedeniyle ortaya çıkan kötü koku çevre köylerde yaşayan vatandaşları da rahatsız etti. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine giden Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri inceleme başlattı. Yetkililer tarafından sudan numuneler alınarak incelenmek üzere araştırma enstitüsüne gönderildi.

Gökçesu deresinde yaşanan balık ölümleri konusunda araştırmaların başlatıldığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, şunları söyledi:

“Balık ölümlerinin Gökçesu deresinde yaklaşık iki kilometrelik bir kısmında olduğu gözlemlenmiştir. Balık ölümlerinin suyun akıntısı sebebiyle nehrin çıkış yönünde yoğunlaştığı görülmüştür. Nehir suyunun kötü koktuğu, renginin siyahımsı olduğu görüldü. Balıkların ve suyun kokuştuğu, ölü balıklarda çürüme başladığı hususu göz önüne alındığında, balıkların 72 ile 120 saat arasında ölmüş olduğu kanaati oluşmuştur. Deredeki aşırı kirlilik nedeniyle ortaya çıkan kötü koku çevre köylerde yaşayan vatandaşları da rahatsız ediyor. Balık ölümlerinin toplu olması ve belli bölgede yoğunlaşması nedeni ile kaçak avcılıkta kullanılan kireç kullanımı gibi bazı yöntemlerden şüphe edilmektedir.”

Bu haber en son değiştirildi 24 Ağustos 2016 10:35 10:35

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi yurttaşları 30 Haziran’da İstanbul’daki büyük ‘Laiklik Yürüyüşü’ne çağırıyor

Laiklik Meclisi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantı sonrasında 30 Haziran'da bir Laiklik Yürüyüşü düzenleme kararı…

3 Mayıs 2024 13:15

Bahçeli 1 Mayıs kutlamalarını hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hukuksuzca engellenen 1 Mayıs kutlamaları ve kolluk kuvvetleri ile yurttaşlar…

3 Mayıs 2024 13:06

RTÜK torpil yazışmalarının haberleştirilmesine ceza verdi

RTÜK, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın telefonuna gönderilen torpil mesajlarını ve eski Bakan Mustafa Varank’ın…

3 Mayıs 2024 12:59

Bakan Şimşek enflasyonun keskin düşüşe geçeceğini iddia etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı nisan ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Şimşek, yıllık…

3 Mayıs 2024 12:54

TÜİK verileri: Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürünler hangileri?

TÜİK verilerine göre, nisanda en fazla fiyat artışı yüzde 34,24 ile "kara yolu ile şehirlerarası…

3 Mayıs 2024 11:48

Ticaret Bakanlığı 208 gün sonra katil İsrail ile ticareti durdurdu

Ticaret Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 208. gününde Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin tamamen durdurulduğunu…

3 Mayıs 2024 11:39
Reklam