Reklam
Kategoriler: İç Açı

Çocuklar ölmeye devam ediyor: Sur ve Cizre’de çatışmalar şiddetleniyor

Reklam

2. ayına giren sokağa çıkma yasakları ve çatışmalarda yine çocuklar katledildi. Cizre’de evlerinde oynayan 2 çocuk hayatını kaybederken, sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçelerden çatışmaların şiddetlendiği haberleri geliyor.

Sur’da çatışmalar şiddetleniyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 46. güne girerken şiddetli çatışmalar devam ediyor. Barikatların kurulduğu 6 mahallenin sokak aralarında sabah saatlerinde yoğun silah ve top sesleri yükseldi.

Sur’da 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve ardından düzenlenen operasyonlar devam ediyor. İlçenin 15 mahallesinden 6’sı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi’nde 2 Aralık Çarşamba günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Kurulan barikatların ve bombalı tuzakların kaldırılması için asker ve polisin birlikte düzenlediği operasyonlar kapsamında hemen her gün çatışmalar yaşanıyor. Bu hafta sonu da tarihi ilçede şiddetli çatışmalar yaşandı.

İddiaya göre, uzun süre hendek operasyonu yapmasına rağmen şehir merkezindeki hâkimiyeti sağlayamayan polise destek veren asker, operasyonların da koordine edilmesi görevini devraldı. Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçesindeki operasyonların sevk ve idaresini askerin yaptığı belirtiliyor.

Cizre’de 2 çocuk evin avlusunda öldürüldü

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık’tan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasağın başladığı ilk günden bu yana silah ve patlama sesleri kesilmeyen ilçede yurttaşlar kenti terk ediyor.

Öte yandan, çatışmalarda bir kez daha çocuklar katledildi. Dağkapı mahallesinde bulunan bir eve patlayıcı isabet etti. Vücutlarına şarapnel parçası isabet eden amca çocukları 12 yaşındaki Yusuf Akalın ve 11 yaşındaki Büşra Akalın hayatını kaybetti.

Şah Mahallesi’nde nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bir bölgede ise bir binaya atılan patlayıcı sonrası 3 kişi yaralandı.

Bu haber en son değiştirildi 18 Ocak 2016 08:46 08:46

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam