Reklam
Kategoriler: İç Açı

Cumhurbaşkanlığı’ndan görüşme açıklaması

Reklam

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yle yaptığı görüşmeyle ilgili bir açıklama yaparken CHP ve MHP kanadından da kulis bilgileri yansımaya başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan’la görüşmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir açıklama yaptı.

İbrahim Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu vurgulamıştır” ifadelerini kullandı.

Kalın’ın açıklaması devamla şöyle:

“Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara dökülen milletimizin ve verilen talimatları yerine getiren güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Fetullahçı Terör Örgütü, PKK ve diğer güvenlik tehditlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da liderleri bilgilendirmiştir.

Görüşmede, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri etrafında kenetlenen milletimizin özgürlük, güvenlik ve refahı için atılacak adımlar, OHAL uygulaması, güvenlik tedbirleri, Anayasa çalışmaları ve ekonomi politikaları değerlendirilmiştir. Devleti ele geçirmeye ve yıkmaya çalışan FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edileceği belirtilmiş ve 15 Temmuz darbe girişimine benzer bir hadisenin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasının zarureti üzerinde durulmuştur. 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının ve OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceği ifade edilmiş ve bu konuda bütün siyasi partilerin işbirliği yapmasının önemi vurgulanmıştır. Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.”

CHP ve MHP kulislerinden sızan bilgiler

Erdoğan’ın, Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yle yaptığı görüşmede, Kılıçdaroğlu’nun “Demokraside uzlaşma önemlidir” dediği belirtilirken, Bahçeli ise “TSK’yı yok etmeyin” dediği kaydedildi.

Habertürk’e göre, toplantıda Kılıçdaroğlu, demokrasilerde uzlaşmanın önemini vurgularken, Cumhurbaşkanı’na “Özeleştiri yapmalısınız” dediği öğrenildi. CHP lideri ayrıca “Önlemler cadı avına dönüşmemeli” uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun, toplantıya HDP’nin çağrılmamasını eleştirdiği ileri sürüldü.

Habere göre, MHP Genel Başkanı Bahçeli ise “kurunun yanında yaş da yanmasın” uyarısında bulunarak “Asker itibarsızlaştırılmamalı, FETÖ’yü temizleyeceğim diye TSK’yı yok etmeyin” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 27 Temmuz 2016 11:04 11:04

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Komiser gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser G.K. gözaltına alındı, şüpheli…

21 Mayıs 2024 23:50

Sanayi sitesinde toprak kayması: 2 işçi toprak altında kaldı

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

21 Mayıs 2024 20:45

Ayhan Bora Kaplan davası: Tutuklu emniyet görevlilerinin dinlenilmesi talepleri reddedildi

20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada mahkeme, operasyonları yapan…

21 Mayıs 2024 16:43

Hazine, 46,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlenene 2 ihalede 46,3 milyar lira borçlandı.

21 Mayıs 2024 16:39

Haklarını arayan inşaat işçileri jandarmanın müdahalesi sonrasında köprü üzerinde intihara kalkıştı

Aylardır biriken ücretlerini almak için mücadele eden İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri, jandarmanın engellemeleri sonrası henüz…

21 Mayıs 2024 15:59

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, Esad'ın…

21 Mayıs 2024 15:12
Reklam