Reklam
Kategoriler: Kültür Sanat

Bu da oldu: Yapılmayan konsere soruşturma

Reklam

Abdal grubunun solisti Haluk Tolga İlhan’a İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından iki soruşturma birden açıldı.

İlhan’a açılan soruşturmanın ilkinin, vermediği bir konser yüzünden açıldığı öğrenildi. İlhan, 9 Aralık’ta tutuklu yazarlar Necmiye Alpay ve Aslı Erdoğan ile tutuklu tüm gazeteciler için Bakırköy Cezaevinin önünde sürdürülen dayanışma nöbetinde mini bir müzik dinletisi verecekti. Planlanan bu etkinlik gerçekleştirilemedi. Etkinlik öncesinde çeşitli gazetelerde haberi yer aldı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bu haberden yola çıkarak gerçekleşmeyen konser için İlhan hakkında “müdürlüğün izni olmadan etkinliklere katılıyor” gerekçesiyle soruşturma açtı.

“Opera ve Bale Genel Müdürlüğü mobbing uyguluyor”

Evrensel’in haberine göre, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün açtığı ikinci soruşturma ise “görevli olduğu halde konser salonda bulunmadığı” gerekçesiyle açıldı. Bu yıl Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası’nda düzenlenen Ernani konserinde görevli olan sanatçı konser esnasında tansiyonu yükseldiği için revire gitti. Sahne yetkililerine hastalandığını ve revire gideceğini söyledi. Revirde tedavi gören İlhan konser esnasında salona geri dönemedi. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü açtığı soruşturma öncesinde İlhan’dan bu konuya dair bilgi almadığı için  “görevli olduğu halde konser salonnda bulunmadığı” gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturmada o gün görevli olan sahne yetkilileri ise İlhan’ın hastalanıp revire gittiğine dair bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

Haluk Tolga İlhan’ın basın danışmanı Duygu Cankılıç, sanatçının muhalif kimliğinden dolayı düzenlenmeyen konsere soruşturma açan İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün sanatçıya mobbing uyguladığını söyledi.

Bu haber en son değiştirildi 16 Aralık 2016 13:10 13:10

Reklam

Önceki Haberler

Bu ülkeye Bahriye Üçok’lar gerek

Laiklik mücadelesini her türlü tehdit ve baskıya rağmen canı pahasına kararlılıkla sürdüren, Türkan Saylan’ın sözleriyle…

12 Mayıs 2024 06:44

Eğitim – İş Bursa Şube’de Genel Kurul başladı: Mücadele bitmeyecek

Eğitim – İş Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde başladı. Yeliz…

11 Mayıs 2024 18:21

Erzurum’da belediye başkanı istibdat rejimini ilan etti: Gazetecilerin kitaplarının standa konulmasına yasak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu,…

11 Mayıs 2024 17:55

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30
Reklam