Reklam
Kategoriler: İç Açı

Demirtaş’tan AKP’ye: Herkes bunları aldatıyor, dünyanın en keriz hükümeti…

Reklam

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştiren açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, DBP’li belediyelere kayyum atanmasına ilişkin, “AKP dini diye bişey icat ettiler. Örneğin hırsızlık haram değil AKP dininde, yolsuzluk rüşvet nerdeyse madalya sebebi. DBP’li belediyelere kayyım atıyorlar. Niye? Çünkü hırsız değiller.” dedi.

Selahattin Demirtaş, AKP cenahından ‘FETÖ’ ile ittifak dönemine ilişkin gelen “Kandırıldık” açıklamalarına da, “Bunların en zayıf noktası bu, ‘kandırılmak’. Dünyanın en keriz Hükümeti, kusura bakmasınlar. Bir tek biz kandırmadık” sözleriyle tepki gösterdi.

Demirtaş’ın açıklamaları özetle şöyle:

“HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından satır başları:

Alevi yurttaşlarımız, Kerbela’da yaşanan katliamı anmak için 12 gün boyunca oruç tutuyorlar. Orucunuz hak yolunda kabul olsun. Muharrem orucu Kerbela yası tutulurken Diyanet Başkanlığı Ramazan ayındaki imkanları sunacak mıdır? Bir inancın nerede ibadet edeceğini belirlemek devletin işi değil ki. Kritik nokta laiklik. Laiklik yoksa bu herkesin zararına. Diyanet İşleri Başkanı’nın Cemevleri’ndeki programlara dair bir programı var mı? Yok. Aldığın maaşın yarısı Alevilerden geliyor.

Kendisine saray inşa etmek isteyen Yezid anlayışı devam ediyor. Bize düşen, Yezid’e karşı Hasan olmak, Hüseyin olmaktır.Yezid’e karşı barış arayışından vazgeçmemektir.

AKP dini diye bişey icat ettiler. Örneğin hırsızlık haram değil AKP dininde, yolsuzluk rüşvet nerdeyse madalya sebebi. DBP’li belediyelere kayyım atıyorlar. Niye? Çünkü hırsız değiller.

Neymiş % 50 oy alıyorlarmış. Haysiyetsizlik %50 ediyorsa kusura bakmasınlar. Bilsek %99 oy alacağız, haysiyetsizlik yapmayız biz.

Kapatılan basın kuruluşları onurlarını satmış olsaydı, bugün onlara polis değil, bir bakan giderdi konuk olarak. Anadilimizde konuşma yapamıyoruz diye utanmadan sıkılmadan bizi suçluyorlar. Sonra da gidip Kürtçe çocuk kanalını kapatıyorlar.

Bunların en zayıf noktası bu, ‘kandırılmak’. Dünyanın en keriz Hükümeti, kusura bakmasınlar. Bir tek biz kandırmadık.

Meclis’te 2 parti var, HDP ve diğerleri. Bizden başka direnen yok, başka umut yok. Hepsi Saray’ın önünde süt dökmüş kedi gibi. Korkacak zaman değil. Özgürlük mücadelesi bedel istiyorsa, bu bedeli ödeyeceğiz ama teslim olmayacağız.

Bu haber en son değiştirildi 5 Ekim 2016 15:37 15:37

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam