Dilek Doğan davası 30 Mayıs'a ertelendi

Sarıyer’deki evinde polis silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Dilek Doğan davası 30 Mayıs'a ertelendi.

Dilek Doğan davası 30 Mayıs'a ertelendi

Sarıyer’deki evinde polis silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Dilek Doğan davası 30 Mayıs’a ertelendi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık polis memuru Y.M. katılmazken, sanığı avukatı temsil etti. Dilek Doğan’ın anne ve babası ve akrabaları ile tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmayı, CHP milletvekilleri Hilmi Yarayıcı ve Gamze Akkuş İlgezdi ile Berkin Elvan’ın anne ve babası da izledi.

Polisin ifadesi:  bize “pis herifler, galoş giyin” dedi

Duruşmada tanık olarak dinlenilen polis memuru G.D. ifadesinde şunları kaydetti: “Adrese gittiğimizde dışarıda 3 kişinin bulunduğunu gördük. Amirim, arama emrinin olduğunu ve evde arama yapacağını söyledi. İçeri girdik ve güvenlik önlemini sağlamaya çalıştık. Daha sonra evde detaylı arama yapacak ekibin içeriye girmesini bekledik. Dilek Doğan isimli şahsın amirime ’Pis herifler’, ’galoş giyin’ şeklinde hakaretler ettiğini duydum. Ben içeride değildim. Amirimin sırtı bana dönüktü. Mehmet Doğan isimli şahsında amirime elle müdahalede bulunulduğunu gördüm.”

Ağabey Mazlum Doğan: Adaleti ben sağlayacağım

“Adaleti ben sağlayacağım” Müşteki avukatlarının talebi üzerine Dilek Doğan’ın vurulma anına dair görüntülerin izletildiği sırada izleyici sırasında bulunan Dilek Doğan’ın ağabeyi Mazlum Doğan, mahkeme heyetine tepki gösterdi. Mazlum Doğan, sanık avukatı ve mahkeme heyetine yönelik, “Burayı başınıza yıkacağım. Adaleti ben sağlayacağım. Onun çocuklarını öldüreceğim. Sizi de öldüreceğim. Tekrar buraya geleceğim, katil polis hesap verecek” şeklinde bağırdı.

Ailenin yakınları ve bazı izleyiciler, Mazlum Doğan’ı dışarıya çıkardı. Bu esnada duruşma salonunun kapısının yerinden çıktığı görüldü. Doğan ailesinin avukatları, slogan atanları yatıştırmaya çalıştı.

Duruşmalar kapalı yapılacak

Dilek Doğan’ın akrabaları ve yakınlarının da mahkeme heyetine tepki göstermesi üzerine, duruşmaya ara verildi. Aranın ardından Cumhuriyet savcısı, bir önceki duruşmada da olayların çıktığını hatırlatarak, yargılamanın sağlıklı yürütülmesi, mahkeme heyetinin tehdit edilmesi ve kamu güvenliği gerekçeleriyle duruşmaların kapalı yapılmasını talep etti. Savcı, ayrıca slogan atanlar hakkında soruşturma başlatılması talebinde bulundu. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, duruşmanın güvenlik gerekçesiyle kapalı yapılmasına hükmetti. Dava 30 mayıs’a ertelendi