Diyanet, Kur’an kurslarını okulların yerine geçirmeye çalışıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur’an kurslarına gitmek için "zaman sıkıntısı" yaşadığını yönelik olduğunu iddia ederek başlattığı programları okulların yerine ikame etmeyi düşünüyor.

Diyanet, Kur’an kurslarını okulların yerine geçirmeye çalışıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’an kurslarına gitmek için “zaman sıkıntısı” yaşadığını yönelik olduğunu iddia ederek başlattığı ‘İhtiyaç Odaklı Kur’an Eğitimi Projesi’ ile Kur’an kurslarına katılanların sayısı 3 kat arttı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, din eğitimi adı altında toplumun gericileştirilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, “zaman sorunu” nedeniyle Kur’an kursuna gidemeyenlere yönelik olarak ‘İhtiyaç Odaklı Kur’an Eğitimi Projesi’ başlatılırken Kur’an öğrenmek isteyenlerin sayısında artış yaşandı.

Projenin içerisindeki ‘Her Mesai Bitimi Kur’an Eğitimi’ projesiyle çalışanlara özel ayarlanan kurs programıyla hafta içi, mesai sonrası ve hafta sonları belirlenen Kur’an kurslarında eğitim alınabiliyor. ‘Anne-Çocuk El Ele Beraber Kur’an Öğrenmeye’ projesiyle 4-6 yaş grubu öğrencilere ve velilere, ‘Kur’an Öğreniyorum Huzur Buluyorum’ projesiyle yaşlı kadın ve erkekler kurslara katılabiliyor.

Son 1 yılda 1 milyona yakın kişiye Kur’an eğitimi

Projenin başladığı 2011 yılında 274 bin öğrenci, Kur’an öğrenmek için camilere ve Kur’an kurslarına başvururken, bu sayının 2015-2016 yıllarında 3 kat arttığı görülüyor. Öte yandan, Türkiye’deki okullaşma oranı ise Arap şeyhliklerinin bile gerisinde kalıyor.

Kur’an öğrenmek ve din bilgisi eğitimi almak isteyenlere yönelik projede, son 1 yılda 899 bin 383 kişiye Kur’an eğitimi verilirken, son 5 yılda toplam 4 milyon 287 bin 217 kişi Kur’an eğitimi aldı.