Reklam
Kategoriler: İç Açı

Diyarbakır #Hani’de bombalı saldırı: Hayatını kaybeden askerlerin sayısı 2’ye yükseldi

Reklam

Diyarbakır’da Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na patlayıcı yüklü araçla yapılan saldırıda Uzman Çavuş Burak Cantürk ile birlikte hastanede tedavi altına alınan yaralı askerlerden biri de hayatını kaybetti, 38’i asker 46 kişi yaralandı. Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon düzenlendi. Hani merkez ve kırsal alanında başlatılan operasyon devam ediyor.

Hani ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ile bitişiğindeki askeri lojmanlara yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Bomba yüklü tanker komutanlık nizamiyesinin girişine getirilerek, saat 23.10 sıralarında infilak ettirildi. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı binası, binaya ait çatı ve askeri lojman ile yaklaşık 1.5 kilometrekare alandaki tüm ev ve işyerleri ile park halindeki araçlar büyük hasar gördü.

Saldırıda Uzman Çavuş Burak Cantürk hayatını kaybetti, 39 asker ve 6’sı asker yakını olmak üzere 8 yurttaş ile birlikte toplam 47 kişi yaralandı. Yaralanan askerlerden biri de daha sonra tedavi edildiği hastanede hayatını kaybetti. Saldırının ardından ilçeye Diyarbakır’dan çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi sevk edildi. Yaralılar ilk etapta askeri helikopter ve sonra da ambulanslarla Diyarbakır’da başta Asker Hastanesi olmak üzere hastanelerde tedavi altına alındı.

Onlarca ev, işyeri ve park halindeki araç hasar gördü

Patlama ile birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı binası ile personel ve yakınlarının kaldığı lojmanda da büyük hasar oluştu. Şiddetli patlamada onlarca ev, işyeri ve park halindeki araçta hasar meydana geldi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte esnaflar hasar gören işyerlerinde temizlik yapmaya başladı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Hani’deki saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“11 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 23.10 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 39 kahraman silah arkadaşımız, 6 yakını ve 2 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakca girişilen saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.”

Yayın yasağı getirildi

Hani Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde dün meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı. RTÜK tarafından yapılan açıklamada, Hani Sulh Ceza Hakimliği’nin, 11 Nisan Pazartesi günü Hani’de meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdiği bildirildi.

Saldırı sonrasında operasyon

Patlamanın meydana geldiği İlçe Jandarma Komutanlığı bahçe duvarına beyaz bir branda çekildi. İlçede giriş ve çıkışlarda sıkı güvenlik önlemleri alınırken, patlama sonrası jandarma ve polis özel harekat timlerinin katıldığı hava destekli operasyon başlatıldı. Hani merkez ve kırsal alanında başlatılan operasyon devam ediyor.

Saldırının şiddeti sabah saatlerinde anlaşıldı

Bomba yüklü tankerle yapılan saldırının şiddeti günün ağarması ile birlikte ortaya çıktı. Patlamada, Jandarma Komutanlığı binasının büyük bir bölümü yıkılırken, çevresindeki binalarda da büyük çaplı hasar oluştu.

Patlama, ilçenin diğer bölgelerinde de hissedildi. Birçok ev, işyeri ve araç da zarar görürken, saldırının yapıldığı bölgeye yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan ev ve işyerlerinin camlarını kırılması patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.

Bu haber en son değiştirildi 12 Nisan 2016 13:06 13:06

Reklam

Önceki Haberler

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

15 Mayıs 2024 18:25

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu…

15 Mayıs 2024 18:13

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45
Reklam