Reklam
Kategoriler: İç Açı

Eczaneler mültecilere ilaç veremeyecek

Reklam

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Arman Üney, geçici koruma altındaki mültecilere eczanelerinden ilaç hizmetinin devam etmesi için AFAD başta olmak üzere, yetkililer nezdindeki tüm girişimlerinin karşılıksız kaldığını duyurdu. “Ortada bir protokol yokken tek taraflı yürüttüğümüz ilaç hizmeti artık durma noktasına geldi” diyen Üney, 31 Mart’a kadar somut adım atılmaması durumunda Suriyeli mültecilere ilaç vermeyeceklerini açıkladı.

Protokol imzalansın

TEB Genel Merkezi’nde, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Mardin ve Mersin eczane odalarının temsilcilerinin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda açıklama yapan Genel Sekreter Üney, AFAD ile protokol imzalanmadığını ve altı aydan bu yana eczacılara ödeme yapılmadığını bildirdi.

Mültecilere ilaç hizmetinin sürdürülebilmesi için protokol yapılmasının şart olduğunu belirten Üney, şunları söyledi:
“Protokol çerçevesinde mültecilere ilaç temini belirli kurallara bağlanmalı ve karşımızda tek bir muhatap olmalıdır. 31 Mart’a kadar somut bir adım atılmadığı takdirde bu tarihten sonra mültecilere ilaç temininde ortaya çıkacak sorunlarda bütün sorumluluk AFAD’a ait olacaktır. Ne büyük bir insanlık dramının ortasındaki yersiz-yurtsuz mülteciler, ne de sağlık sisteminin kilit taşı olan eczacıların büyük mağduriyetler yaşamaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Yaklaşık 3 milyon reçete kontrol için bekletiliyor. TEB’in mültecilere ilaç hizmetinin tüm Türkiye’de aksamadan sürdürülebilmesi için tüm girişimlerimize rağmen, AFAD’ın sorumluluktan kaçan tavrı nedeniyle şimdiye kadar bir türlü protokol imzalanmamıştır. Eczacılar mağdur ediliyor. Ortada bir protokol yokken tek taraflı yürüttüğümüz ilaç hizmeti artık durma noktasına gelmiştir.”

Bu haber en son değiştirildi 22 Mart 2016 22:43 22:43

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam