Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Ekim ayında Kuzey Suriye’de “Demokratik Federalizm” ilanı

Reklam

ANHA’nın haberine göre, Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Mensûr El-Selûm, Ekim ayında Demokratik Federal Sistemi ilan edeceklerini, önümüzdeki aylarda da Kuzey Suriye Halkların Demokratik Birliği Meclisi’ni kuracaklarını belirtiyor. Yine benzeri şekilde Ekim ayı başında Anayasa’nın da onaylanacağı daha öncesinde güdeme gelmişti.

Demokratik federal sistem projesinin Suriye’de bölünmeye neden olacağını ileri süren birçok çevrenin projeye saldırdıklarını belirten El-Selûm, projelerinin toplumun bütün bileşenleriyle bir araya geldiklerini ve projeyi onlara aktardıklarını kaydetti.

Halkın iradesi dışında adım atmadıklarını, karar almadıklarını sözlerine ekleyen Eşbaşkan El-Selûm, çalışma gruplarının bir program kapsamında her üç kantonda halkın görüş ve önerilerini dikkate alarak faaliyetlerini yürüttüklerini dile getirdi.

Önümüzdeki ay içerisinde federalizm ilan ediliyor

El Selûm, Ekim ayında Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisini’nin toplanacağını, bu toplantıda toplumsal sözleşme taslağını değerlendireceklerini, taslakta gerekli düzeltmeleri yaparak demokratik federal sistem projesinin ilanını gerçekleştireceklerini duyurdu.

Önümüzdeki aylarda Demokratik Federel Sistem Meclisi seçimlerinin gerçekleşmesi için hazırlık yaptıklarını kaydeden Mensûr El Selûm devamla şunları belirtti: “Genel bir seçimdir. En alttan başlayacak ya da Komünlerle başlayacak.Ancak bu halk kendi kaderini belirleyebilir. Kuzey Suriye Halkların Demokratik Birliği Meclisi bu halkın temsilcisi olacak.”

Bu haber en son değiştirildi 18 Eylül 2016 01:45 01:45

Reklam

Önceki Haberler

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46
Reklam