Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Erdoğan Böhmermann’ın peşini bırakmıyor

Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman komedyen Jan Böhmermann’ın, kendisi hakkında yazdığı şiirinin bu kez tamamen yasaklanması için başvuruda bulundu.

DW Türkçe’nin Alman Der Spiegel dergisinden aktardığı habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Michael Hubertus von Sprenger, Alman komedyen Jan Böhmermann’ın şiirinin tamamen yasaklanması talebini Hamburg Mahkemesi’ne geçen çarşamba günü ilettiklerini kaydetti.

Von Sprenger, başvuruya gerekçe olarak Böhmermann’ın kendisine ait olmayan bir şiiri sanat olarak adlandıramayacağını gösterdi. Zira Böhmermann daha önce ‘Zeit’ gazetesinin şiiri kendisinin yazıp yazmadığına ilişkin sorusuna, ‘Hayır’ yanıtını vermiş, kaynak olarak da interneti göstermişti.

Mayıs ayında Hamburg Eyalet Mahkemesi, Alman komedyen Jan Böhmermann’ın Alman ZDF kanalında okuduğu şiirin “hakaret ve onur kırıcı dizelerini“ tekrarlayamayacağına hükmetmişti. Cumhurbaşkanı ise şiirin tamamının yasaklanmasını istiyor.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yabancı devlet temsilcilerine hakaret’ suçlamasıyla başvurduğu Mainz Savclığı’nda Böhmermann hakkında başlatılan soruşturma da sürüyor.

Cumhurbaşkanı’nın avukatı Michael Hubertus von Sprenger bu yöndeki taleplerini Hamburg Mahkemesi’ne geçtiğimiz çarşamba günü iletti.

Bu haber en son değiştirildi 5 Temmuz 2016 09:13 09:13

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam