Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan: Devleti sıfırdan kuracağız

Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jazeera’ye verdiği mülakatta, ordudaki “temizliğin” 30 Ağustos’a kadar tamamlanacağını söyledi. Örgütün 40 yıldır devlete nüfuz etmeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, “20 günde temizlenecek değiller. Bu, uzun vadeli bir iştir” dedi, “Devleti sıfırdan kuracağız” diye ekledi.

Erdoğan, “Darbe girişimi üzerinde 30 gün geçti. Artık birçok şey netleşti. Artık o günde olan bitenler aydınlandı mı?” şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

“15 Temmuz’da olan biten çok açık ortada. Bu darbe girişimi asker kıyafeti içindeki teröristler tarafından yapıldı. Devleti ele geçirmeye çalıştılar. Şüphesiz ki Fethullah Gülen’in eliyle yapılmış bir girişim. Bu örgüt 40 yıldan beri devlete nüfuz etmeye çalışıyor. Orduya polise yargıya ve diğer kurumlara sızmaya çalışmışlar. Ancak bu girişimin başarısızlığa uğramasından sonra bu örgüt ortaya çıktı.

Soruşturmalar devam ediyor onların bağlantılarını tespit ediyoruz. Nitekim de ahtapot gibi şebeke kurmuşlar. 20 günde ya da bir ayda temizlenecek değiller bu uzun vadeli bir iştir. Onların köklerini kazacağız. Devleti sıfırdan kuracağız. Güvenlik güçlerimizi temizleyeceğiz. Bu yöndeki çalışmaları destekliyoruz. Şu an güçlü bir siyasi irade var. Hepsini temizleyeceğiz. İntikam değil adalet çerçevesinde bu temizlemeyi yapacağız.”

Erdoğan, “Dünya bu darbeyle şoke uğradı. Siz bekliyor muydunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Bu aklımıza gelecek son ihtimaldi. Bu darbeyi hiçbir şekilde beklemiyorduk. Ancak Türkiye güçlü. Ekonomisi de güçlü. Yatırımlar devam ediyor. TSK en iyi ve gelişmiş teknoloji ile donatılıyordu. Neden böyle bir darbeye gidilsin ki? Onlar Türkiye’yi ele geçirmeye çalıştılar. Bizim zor bir durumda olduğumuzu zannettiler bunun için böyle bir adıma atıldılar. Acele ettiler. Ama halk onlara izin vermedi. Ben halkıma inanıyorum. Bu halkta bir darbeyi püskürtecek kadar güç olduğuna inanıyorum. ”

Bu haber en son değiştirildi 8 Ağustos 2016 16:00 16:00

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam