Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’a bir başdanışman daha

Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hukuk Başdanışmanlığı görevine Eski AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu getirildi.

Meclis’teki komisyonlarda önemli görevlerde bulunan Türkmenoğlu, Erdoğan’ın 25. danışmanı olacak. Yeni görevini dün öğrenen Türkmenoğlu, gün boyu tebrikleri kabul etti. Türkmenoğlu, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından “Bakanların her şeyi kabul ettiklerini varsaysak bile bir suç işlediklerine dair yeterli şüphe ya da makul şüphe uyanmadı bende” sözleriyle gündeme gelmişti.

Ayşe Türkmenoğlu kimdir?

20 Mart 1965’te Konya Kelhasan kasabasında doğan Türkmenoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalışan Türkmenoğlu, Konya Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonu’nda görev aldı. Çocuk Yetiştirme Yurdu ve Erkek Yetiştirme Yurdu Dernekleri’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Türkmenoğlu, 23’üncü ve 24’üncü dönem AKP Konya Milletvekilli seçildi.

7 ayda 25 başdanışman!

Erdoğan’ın başdanışman kadrosu Türkmenoğlu’yla birlikte 25’e yükseldi. Danışmanlardan, isimleri kamuoyuna yansıyanlar şöyle:

Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, eski gazeteci İlnur Çevik, Cumhurbaşkanlığı’nın örtülü ödenek harcamalarından sorumlu Maksut Serim, eski Kars milletvekili Mehmet Uçum, eski Ordu milletvekili İhsan Şener, eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, eski Şanlıurfa milletvekili Emin Önen, eski Konya milletvekili Mustafa Akış, eski İstanbul milletvekilleri Reha Denemeç, Özlem Zengin, Alev Dedeğil ve Oktay Saral, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, eski Trabzon milletvekili Şeref Malkoç, milli güreşçi Hamza Yerlikaya, eski Konya milletvekili Gülay Samancı, eski Ankara milletvekilleri Seyit Sertçelik ve Bülent Gedikli ve son olarak da eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu

Bu haber en son değiştirildi 20 Nisan 2016 14:07 14:07

Reklam

Önceki Haberler

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Şenliğin iptal edilmek istenmesine karşı AYBÜ öğrencileri, topladıkları imzalarla rektörlük önünde eylem yapacaklardı. Eylem saatinden…

7 Mayıs 2024 21:58

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

7 Mayıs 2024 21:07

Kayseri’de kadın cinayeti: Babası tarafından katledildi!

Kayseri'de 4 gün önce babasının bıçakla yaraladığı genç kadın hastanede yaşamını yitirdi.

7 Mayıs 2024 20:55

Hazine borçlanmaya kaldığı yerden devam ediyor

Hazine, 2 ihalede yaklaşık 55 milyar lira borçlanmaya gitti.

7 Mayıs 2024 17:24

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57
Reklam