Erdoğan’ı sırtında para dolu çuvalla kaçarken çizen Banksy’nin sergisi İstanbul’da
"The Art of Banksy" dünya prömiyeri, 14 Ocak'tan itibaren Global Karaköy'de. Ünlü sokak sanatçısı Banksy, İngiltere'nin Londra kentindeki bir duvara Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ı konu alan bir grafiti çizmişti.
“The Art of Banksy” dünya prömiyeri, 14 Ocak’tan itibaren Global Karaköy’de. Ünlü sokak sanatçısı Banksy, İngiltere’nin Londra kentindeki bir duvara Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’ı konu alan bir grafiti çizmişti. Resimde Tayyip Erdoğan sırtında para dolu çuvalla kaçarken, oğlu Bilal Erdoğan da çuvaldan taşan paraları topladığı görülüyor.
Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin dünyaca ünlü eserlerini bir araya getiren en büyük koleksiyon “The Art of Banksy”, dünya prömiyerini İstanbul’da yapıyor. 14 Ocak’tan itibaren Global Karaköy’de sanatseverlerle buluşacak olan “The Art of Banksy”, izleyiciyi Londra sokaklarında büyüleyici ve unutulmaz bir yolculuğa çıkartıyor.
Küratörlüğünü Steve Lazarides’in üstlendiği The Art of Banksy’de sanatçının farklı dönemlerine ait özel koleksiyonlar ve enstalasyonlar, modern teknoloji eşliğinde sergileniyor. Sergide, Lazarides’in özel koleksiyonunun yanı sıra dünyanın farklı noktalarındaki koleksiyonerlerden toplanan eserler de yer alıyor. Bugüne kadarki en büyük Banksy koleksiyonu olma özelliği taşıyan sergide, aralarında Banksy’nin “Kırmızı Balonlu Kız”, “Gül Şimdi”, “Hizmetçi” gibi en bilindik eserlerinin de bulunduğu toplam 100 eser izleyiciyle buluşuyor.
Eserlerin toplam değeri ise 20 milyon sterlin’i buluyor. İzleyiciyi, alışılageldik formatların dışına çıkaracak olan sergi, bugüne kadar hiç deneyimlenmemiş bir serüvende yolculuk olanağı sunuyor. Her bir bölümde farklı bir mekanın canlandırıldığı sergide, ziyaretçiler bir İngiliz evinin oturma odasından İngiltere sokaklarına uzanan farklı bir atmosfer yaşayacaklar.
“The Art of Banksy”, izleyiciyi bir serginin ötesinde aynı anda görme, duyma ve dokunma duygularını harekete geçirecek bambaşka bir deneyim vadediyor.
“Gerilla sanatçı” olarak da tanınan Banksy, eserlerinde savaş karşıtı, tüketim çılgınlığını eleştiren çevreci ve hayvan haklarını savunan mesajlar vermesiyle tanınıyor. Eserleri üzerinden para kazanılmasını eleştiren ve sergilenmesine karşı olan Banksy, gerçekleşen sergilerine resmi onay vermiyor. Serginin küratörü olan ve bir dönem Banksy’nin menajerliğini yapan Lazarides, 2014’te de “Banksy: The Unauthorised Retrospective” (Banksy: İzinsiz Retrospektif) adlı bir sergiyle Banksy’nin eserlerini satışa sunmuştu.