Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’ın ‘diploma’ imdadına CHP yetişti!

Reklam

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite mezunu olmadığı yönündeki iddialar sürerken, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken “yükseköğrenim yapma” şartının ortaöğrenim yapma şeklinde değiştirilmesi için kanun teklifinde bulundu.

“Erdoğan yıpratılmasın diye”

Oda TV’nin haberine göre, Murat Emir teklifinin nedenine ilişkin “Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezuniyetiyle ilgili tartışmalara karşın çıkıp net şekilde açıklama yapamıyor. Biz de daha fazla yıprarılmaması ve Erdoğan’ın şahsında ülkemizin itibarının sarsılmaması için böyle bir teklif verdik” dedi. CHP’li Emir, kanun değişikliğinin dışında Anayasa’nın 101’nci maddesinin de değişmesi, bunun için de diğer partilerden destek almaları gerektiğini belirterek, “Anayasa değişikliği teklifimiz için, Cumhurbaşkanını seven vicdanlı AKP’lilerin de imzalarını bekliyorum” dedi.

“Vicdanlı AKP’liler”in de imzasını bekliyor

CHP’li Emir, verdiği kanun değişiklik teklifinin gerekçesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Mevcut cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, partisi AKP ile iktidara geldiği 2002 yılının sonu itibariyle çok farklı konularla hep tartışılan bir siyasetçi olmuştur. Mersin’de tarımla ilgili sorunlarını anlatan ve “Anamızı ağlattığınız” diyen bir çiftçiye “Artistlik yapma lan, ananı da al git”; kürtaj konusunda “Yıllarca doğum kontrol mekanizmalarını kullandılar, adeta halkımızı kısırlaştırdılar”; 8 gencin hayatını kaybettiği Gezi Parkı Protestolarına ilişkin de “Üç beş çapulcunun tahriklerine pabuç bırakmayız” ve benzeri açıklamalarıyla sürekli gündemde kalmayı başaran Recep Tayyip Erdoğan, bu durumu “Gündem başkalarının elinde kalırsa olmaz. Bu tartışmalar olmazsa ben Başbakan olamam” diye de savunmuştur. Kendi iradesiyle gündeme geldiği konulara karşın istemediği ve üzüldüğü anlaşılan konular da Recep Tayyip Erdoğan’ı konuşulan bir siyasetçi yapmıştır. Bunların başında da Recep Tayyip Erdoğan’ın mezuniyetiyle ilgili sorun gelmektedir. Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu ilk yıllardan itibaren konuşulan son günlerde de tekrar konuşulmaya başlanan “hangi okuldan mezun olduğu”, ne yazık ki her gün şehit verdiğimiz, hem içeride hem de dışarıda kritik olaylar yaşadığımız bir dönemde Ülkemizin ana gündemi haline gelmiştir.

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesi olan http://www.tccb.gov.tr/ ‘de Erdoğan’ın beyanına dayalı yayınlanan biyografide, 1965 yılında Kasımpaşa Piyale İlkokulu’ndan, 1973 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden, üniversiteyi de Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi’nden 1981 yılında mezun olduğu ifade edilmesine karşın Erdoğan’ın diplomasının dört yıllık mı iki yıllık mı, hangi okuldan ve hangi bölümden mezun olduğu kamuoyunda hep konuşulmuştur. Marmara Üniversitesi tarafından yayımlanan diploması söz konusu tartışmalara son vermemiş, hatta daha da alevlendirmiştir. Üniversitenin yayımladığı diploma örneğinde bitirdiği bölümün karşısında “işletme” yazarken, Recep Tayyip Erdoğan’ın, daha önce çeşitli nedenlerle açıkladığı özgeçmişinde, öğrenim durumunu “yüksekokul” ve “Yüksek”, mesleğini de “iktisatçı” diye yazdırmış olması akılları karıştırdı. Erdoğan’ın 1987 yılındaki milletvekili adayları listesinde bu kez mesleğini “müteahhit” diye yazdırması da bu tartışmaların bir parçası olarak süregelmiştir. Erdoğan’ın olduğu belirtilen Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi’nden alınan diplomaya ilişkin önemli bir iddia da gündemden düşmemiştir. 1981 yılında mezun olan Erdoğan’ın, Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’nde aldığı diplomada, fakültenin dekanı olarak Prof.Dr. Ömer Faruk Batırel’in imzası bulunmasına karşın Batırel’in bu fakülteye 1982 yılında dekan olarak atandığı ortaya çıkmıştır.

Her konuda kendisini açıklama yapmak zorunda hisseden Recep Tayyip Erdoğan, nedense bu konu açıldığında hiçbir yorumda bulunmamakta ve bu konuyla ilgili sorulara yanıt verememektedir. Recep Tayyip Erdoğan’ın, ispatı çok kolay bir konuda kamuoyunun önüne net bir şekilde çıkıp tartışmalara son verecek açıklama yapmaması kamuoyunda itibarının da zedelenmesine yol açmaktadır.

21 milyon oy alarak cumhurbaşkanı seçilen bir kişinin, hem iç hem de dış politikada üniversite mezunu olmadığı şeklinde tartışılması kuşkusuz kendisinin ‘ruhsal’ durumunu etkilediği gibi alacağı kararların sağlıklı olmasını da etkileyecektir. Anayasa uyarınca, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini temsil eden en üst makamda bulunan Recep Tayyip Erdoğan şahsında ülkemizin itibarı da sarsılmaktadır. Türkiye’deki bazı üniversiteler ile başka ülkelerdeki üniversitelerde kendisine verilen ‘fahri doktora’ unvanları da bu tartışmaların gölgesinde kaldığı için Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sevinci’ni de kursağında bırakmaktadır. Bu nedenlerle söz konusu tartışmalara son vermek, dolayısıyla da Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ruhsal’ durumunun bu tartışmalardan etkilenmesini ve daha fazla yıpratılmasını engellemek için Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanlığı için öngörülen kriterlerden “Yükseköğrenim yapma” şartı “Ortaöğrenim yapma” şeklinde değiştirilmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı rahatlatacağı kesin olan bu yasa değişikliği teklifimizin, Anayasamızın 101’nci maddesine de uyumlu olması için hazırladığımız anayasa değişikliğine, Cumhurbaşkanını seven vicdanlı AKP’lilerin de imzasını beklediğimizi buradan duyurmak istiyorum.”

Bu haber en son değiştirildi 7 Haziran 2016 09:53 09:53

Reklam

Önceki Haberler

ABD’den UCM’nin Netanyahu kararına uyacak ülkelere tehdit

ABD'li Senatör Lindsey Graham, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve eski Savunma…

24 Kasım 2024 12:02

İKD Genel Başkanı Umut Kuruç : Biz kadınların ne yapacağı açıktır. Sivrisineklerle savaşmak değil, bataklığı kurutmak

Kadına yönelik şiddeti tek başına biyolojik bir mesele olarak erkek saldırganlığıyla açıklamak en hafif tabirle…

24 Kasım 2024 09:10

İKD polis engeline rağmen eylemini gerçekleştirdi : Çocuklar büyüyecek, kadınlar yaşayacak, bu düzen değişecek!

Bu düzen çürümüştür. Şimdi bu çürümüş düzeni yeni anayasa ile tescillemek istiyorlar. Medeni kanunu tartışmaya…

24 Kasım 2024 09:00

Yenidoğan davasında altıncı gün, çete lideri Fırat Sarı hakim karşısında

Yenidoğan davası, duruşmanın  altıncı gününde devam ediyor. Örgüt lideri olmakla suçlanan Dr. Fırat Sarı savunma…

23 Kasım 2024 14:26

İsrail Beyrut’un merkezine saldırdı

NNA’daki habere göre “Kurtarma ekipleri, düşman savaş uçaklarının bir konut binasını hedef aldığı ve çok…

23 Kasım 2024 10:48

TKH Tunceli İl Örgütü: Tunceli ve Ovacık’ta halkın iradesi çiğnenmiştir

Türkiye Komünist Hareketi Tunceli İl Örgütü ,Tunceli ve Ovacık belediyelerine kayyum atanması üzerine bir açıklama…

23 Kasım 2024 10:31
Reklam