Reklam
Kategoriler: İç Açı

Fethullah Gülen el konulan okullar için konuştu

Reklam

Fethullah Gülen ‘FETÖ’ operasyonlarında el konulan okullara ilişkin sorulara, “Mesela, Atatürk ve İnönü dönemleriyle günümüzü kıyasladığınızda bir kısım insanların idam edildiği zamanlarda dahi milletin malına mülküne el konmamıştı” diye yanıt verdi.

Bir cemaat üyesi tarafından Gülen’e yöneltilen soruda operasyonların “Cadı avı” olduğu belirtilirken Gülen, “Merhum Bülent Ecevit, Papa ile görüşmek üzere Vatikan’a gittiğimiz zaman oradaki elçiye telefon etmiş, ‘Bunlar benim aziz misafirlerim, orada bunlara refakat et, görüşmelerinin sağlanması için elinden geleni yap’ demişti” anısını hatırlattı.

Konuşmasında isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Gülen, “Bir muhalif rüzgar eser savurur harman gibi filolar da batar, o binalar da başınıza yıkılır, Allah adili mutlaktır, zulmü imhal eder fakat katiyen ihmal etmez” dedi.

Gülen, devlet tarafından el konulan ve kapatılan Cemaat şirket, okul ve derneklerine ilişkin de konuştu. Mallarına el konulan Cemaat üyelerini, tarihte İsrailoğullarına benzeten Gülen, İsrailoğullarını kovan Mısır firavunlarının da onların mallerın el koyduklarını söyledi.

Fethullah Gülen, “Geçmişte Demirel, Özal ve Ecevit gibi siyasetçilerden hiçbiri bugünkülerin işledikleri denaetlere tevessül etmediler; hele hiç kimsenin malını mülkünü gasp etme, hatta küçük bir çardağına el koyma dalaletinde bulunmadılar” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 12 Ağustos 2016 10:00 10:00

Reklam

Önceki Haberler

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Aylık olarak yayımlanan Yurtsever gazetesinin 8. sayısı "İşte 22 yıllık AKP iktidarı" manşetiyle ve 1…

15 Mayıs 2024 09:27

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet…

15 Mayıs 2024 09:00

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36
Reklam