Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘FETÖ’yle mücadelede ‘gri memurluk’ dönemi

Reklam

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘FETÖ’ operasyonlarında açığa alınan bazı memurların bütünüyle işten atılmak yerine bir süre ‘gri memurluğa’ alınacağı idda edildi.

Bakanlar Kurulu’nda gündeme getirilen ilginç öneriye göre, ‘FETÖ’ üyesi olarak ihbar edilen memurlar, sağlam deliller yoksa “gri memurluğa” alınmak üzere 3-4 yıl yakın takip edilecek.

Habertürk’ten Lütfi Erdoğan‘ın haberine göre, darbe girişiminin ardından kamuda “FETÖ” üyesi şüphesi ya da tespitiyle açığa alınanların sayısı 70 bine ulaştı. En çok açığa alınan memurun bulunduğu kurum 22 bin kişi ile Milli Eğitim Bakanlığı olarak göze çarpıyor. Bunu yaklaşık 9 bin ile Türk Silahlı Kuvvetleri, 8 bin ile Emniyet Genel Müdürlüğü, 6 bin kişiyle Sağlık Bakanlığı takip etti. Açığa alınan memurların soruşturma geçirmeden ihraç edileceği söylentileri sonrasında atılacak adım da netleşmeye başladı.

Önce ‘gri memurluk’, sonra ihraç

Ancak, bakanlıklara günlük gelen ihbarlar ayrı değerlendirmeye tabi tutulacak. İhbar edilen tüm memurlar için açığa alma işlemi uygulanmayacak. Bu memurlar için “gri memurluk” sistemi uygulanacak. Hakkında ihbar yapılan memurlar “çok şüpheli”, “şüpheli” ve “az şüpheli” olarak sınıflandırılacak. İhbarın yanında sağlam delilleri olanlar soruşturma sonucuna göre memurluktan atılacak. “Az şüpheli” gruptaki memurlar bakanlık birimleri tarafından 3-4 yıl yakın takibe alınacak. Yapılan takipte FETÖ ile bağlantısı tespit edilenler delilleriyle ihraç edilecek.

Sağlıkçılar için günde 500 ihbar

Operasyonlar devam ederken sadece Sağlık Bakanlığı’nda çalışan personelle ilgili FETÖ bağlantısı iddiasıyla günlük 500 ihbar geldiği öğrenildi. Hakkında ihbar yapılan memur için inceleme başlatılıyor.

Bu haber en son değiştirildi 11 Ağustos 2016 10:20 10:20

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam