İşte tüm detaylar... Bastille kutlamalarında katliam: En az 85 ölü...

Fransa'da kalabalığın üzerinde kamyon sürüldü iddiası

İşte tüm detaylar... Bastille kutlamalarında katliam: En az 85 ölü...

Güncelleme: 16.30

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıda toplamda 85 kişinin yaşamını yitirdiğini, 50 kişinin ise ölümle yaşam arasında savaş verdiği açıkladı. Hollande, insanların ömür boyu unutamayacakları bir olaya tanıklık ettiğini belirterek “Saldırganın kimliğinin belirlenebilmesi için her şey yapıldı. Karşımızdaki düşman özgürlüğü hedef alıyor. Dayanışma mesajları veriliyor, bundan sonraki süreçte kararlı olacağız.” ifadelerini kullandı.


Güncelleme: 12.25

Fransa’da polis, Nice kentindeki saldırganın kimliğini resmen tespit etti.

AFP, kimlik tespitini yapan polisin buna rağmen saldırganın ismini henüz açıklamadığını duyurdu.

Ancak Rus resmi haber ajansı Sputnik, bu ismin Mohamed Lahouaiej Bouhlel olduğunu bildirdi.


Güncelleme: 11.30

Fransa Başbakanı Manuel Valls, katliam sonrası ülkede 3 gün yas ilan edildiğini açıkladı. Valls, “Saldırı sonrası tedbir alındı ve Kriz Bakanlığı devreye sokuldu. Ordu alarma geçirildi” dedi. “Asla teröre boyun eğmeyeceğiz. Fransa terörle yaşamayı öğrenmiştir.” diyen Valls, Fransızları “14 Temmuz ruhu”na sıkı sıkıya bağlılık çağrısı yaptı.


Güncelleme: 09.13

Reuters’a bilgi veren Lenval Çocuk Hastanesi’nden Laurence Marie, saldırıda yaralanan çok sayıda çocuğun ameliyatta olduğunu belirtti.


Güncelleme: 8.40

Fransa’daki katliamda yaşamını yitirenlerin sayısının 84’e yükseldiği bildirildi.


Güncelleme: 8.10

Fransa’nın Nice kentinde silahlı bir saldırganın kullandığı kamyon ile 14 Temmuz Ulusal Gün Kutlamaları’nda yaptığı katliam sonrası, ülkede uygulanmakta olan “olağanüstü hal” üç ay daha uzatıldı.
Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, saldırıda ölü sayısının 80’e ulaştığını ve yaralılardan 18’inin durumunun da ağır olduğunu açıkladı.

Güncelleme: 8.00

Finanical Times gazetesi internet sitesindeki habere göre, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Nice’deki saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasından şu cümleleri aktardı:

“Fransa, 14 Temmuz’da özgürlüğün sembolü olan Bastille Günü’nde, milli bayramında vuruldu. Çünkü fanatiklerin insan haklarına aldırdığı yok ve Fransa açıkça onların hedefi. Bu saldırının terörist doğası inkar edilemez. Fransa, İslami terör tehdidi altındadır.”


Güncelleme: 7.40

Fransız basını, saldırganın 31 yaşında Nice’te yaşayan Tunus kökenli bir Fransız vatandaşı olduğunu duyurdu. Ayrıca, Fransız basını kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildiğini belirtti.


Güncelleme: 7.30

Fransa’nın Nice kentinde bir kamyon Bastille Günü kutlamalarında havai fişek gösterisini izleyen kalabalığın içine daldı. Saldırıda 80 kişi yaşamını yitirdi, 100’den fazla kişi yaralandı. Yaşananları ‘terör saldırısı’ olarak nitelendiren Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, hayatını kaybedenlerin arasında çok sayıda çocuğun da olduğunu ifade etti.


Bastille Günü kutlamaları sırasında Fransa’nın Nice kentinde kalabaliga kamyoneti ile dalan terör örgütü üyeleri katliam yaptı. Vatandaşların panik halinde caddede kaçtıkları görüntülere yansıyor.

Kamyonu surenlerin silahli oldugu, en az 30 vatandaşın hayatını kaybettiği, onlarca kisinin yaralandigi bilgisi verildi.

Saldırganların yakalanması için polis operasyon başlattığı bilgisi verildi. Polis halka evden cikmama uyarisinda bulundu.

Fransa’daki saldırıda ölü sayısının en az 30, yaralı sayısınınsa en az 100 olduğu duyuruldu.

Russia Today ölü sayısını 50 olarak açıkladı.

Kamyonun sürücüsünin öldürüldüğü bilgiler arasında verildi.

Nice savcılığı, saldırıda 60 kişi hayatını kaybettiğini belirtti.

Yeni iddia, kaçan saldirganın bir otelde bulunanları rehin aldığı iddiası var. İçişleri balanlığı rehine durumunun olmadığını berlittiler.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande tatilini yarıda kesip Paris’e dönme kararı aldı.

Fransız polisi yaptığı açıklamada, Eiffel Kulesi yakınlarındaki siyah dumanın, havai fişeğin bir kamyona isabet etmesi nedeniyle çıktığını belirtti.

Son açıklamalara göre ölü sayısı 73’e yükseldi.

Polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi.

Nice Başsavcısı, saldırganın kamyonla kalabalığın arasında 2 km ilerledikten sonra vurulduğunu açıkladı.

Ayrıntılar gelecek

https://www.youtube.com/watch?v=Uzx7PM2CQkA

https://www.youtube.com/watch?v=lbskISL9rvU