Reklam
Kategoriler: İç Açı

Genelkurmay Başkanı Akar: Bin 300 IŞİD’liyi etkisiz hale getirdik

Reklam

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şimdiye kadar Suriye ve Irak’ta 1300 IŞİD’liyi etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayan Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, “Teröristlerin tamamı etkisiz hale gelinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir” dedi. Akar, Kilis’i hedef alan IŞİD’in bin 300 üyesinin öldürüldüğünü de ifade etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, terörle mücadele konusunda açıklama yaptı. Orgeneral Hulusi Akar, şöyle konuştu: “Terörle mücadele harekâtı, yurtiçinde ve yurtdışında asker, polis ve köy korucularımız tarafından omuz omuza ve kararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu yöndeki gayretlerimiz teröristlerin tamamı etkisiz hale gelinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bunu da en az zayiatla ve masum insanlara zarar vermeden yapmaya çalışmaktayız. Benzer şekilde IŞİD de özellikle bölgemize, genel olarak ise dünyaya tehdit teşkil eden en barbar terör örgütlerinden biridir. Bu örgütün hiçbir şekilde İslamı ve Müslümanları temsil etmesi söz konusu değildir.  Önemli şehirlerimize yönelen kanlı intihar saldırılarının yanı sıra son zamanlarda sınırdaki ilimiz Kilis, IŞİD tarafından hedef alınmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz IŞİD’i terör örgütü olarak görmekteyiz, 2013’te bu tanımlama yapılmıştır ve o günden beri de bu örgüte karşı terörist muamelesi yapmaktayız. Bugüne kadar Suriye ve Irak’ta TSK tarafından yaklaşık bin 300 IŞİD mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda silah, roket, mevzi, araç ve bina imha edilmiştir.”

Bu haber en son değiştirildi 12 Mayıs 2016 11:47 11:47

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam