Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Gilad Erdan: Türkiye ile İsrail işbirliği çok önemli

Reklam

Türkiye ile İsrail arasında normalleşme yönünde devam eden görüşmeleri değerlendiren İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, Hamas konusundaki ayrılıklara rağmen ilişkileri eski haline döndürmenin çok önemli olduğunu söyledi.

İsrail Kamu Güvenliği, Stratejik İlişkiler ve Enformasyon Bakanı Gilad Erdan, “Türkiye’yle Hamas konusunda aynı düşünmüyoruz ancak buna rağmen işbirliği yapmak her iki ülke için de çok daha iyi olacaktır” dedi.

İsrail’de Kamu Güvenliği, Stratejik İlişkiler ve Enformasyon Bakanlığı koltuklarında oturan Bakan Gilad Erdan, Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesi yönünde devam eden görüşmeleri Hürriyet’e değerlendirdi. Erdan şunları söyledi: “Size yalan söyleyemem, Türkiye ile her konuda aynı düşünmüyoruz. Örneğin biz Hamas’ı bir terör örgütü olarak görüyoruz ve dünyadaki birçok ülke de Hamas terör örgütü olarak görülüyor. Hamas, attıkları roketlerle ve füzelerle İsrail’deki sivillere karşı bir tehdit oluşturuyor. Türk Hükümeti’nin Gazze’deki durumu bizim gördüğümüz açıdan görmediğini biliyoruz.  Ancak her konuda anlaşamasak bile, işbirliği yapmanın her iki ülke için de çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Benim için bu sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması, sonuçlanması ve ilişkilerin eski haline dönmesi çok önemli.”

Ortak tehditlere karşı işbirliği

Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi sürecine İsrail Başbakanı Netanyahu’nun bizzat kendisinin dâhil olduğunu belirten Erdan, “Kendisi, ülkelerimizin eskiden sahip olduğu iyi ilişkilerin yeniden geri getirilmesi için çalışıyor. Çünkü geçmişte Türkiye ile ilişkilerimizde çok iyi bir işbirliğimiz vardı, şu anda da Türkiye’yi bölgede çok önemli bir ülke olarak görüyoruz. Bölgedeki ortak tehditleri ve ortak terör tehditlerini yenilgiye uğratmada birbirimizden çok şey öğrenebiliriz. İlişkileri eski haline döndürmek bu yüzden çok önemli. Türkiye ile İsrail arasında yakın işbirliği olduğu günlerde; halkımızın güvenliğiyle ilgili birlikte birçok şey yapmıştık ” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 26 Mayıs 2016 16:21 16:21

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam