Reklam
Kategoriler: İç Açı

Gitti “Cemaat”, geldi AKP: El konulan okullar İmam Hatip oldu

Reklam

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Gülencilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında el konulan okulların neredeyse tamamı imam hatip lisesi olduğu öğrenildi. Buna göre, yalnızca İstanbul’da el konulan 40 okuldan 17’si imam hatip lisesi, biri fen lisesi olarak yeniden açıldı.

Cumhuriyet’ten Figen Atalay‘ın haberine göre, Gülen cemaatiyle ilişkili olduğu öne sürülerek kapatılan okulların bir bölümü yeniden açılıyor. Dönüştürülme süreci tamamlanan ortaöğretim kurumlarının neredeyse tamamı Anadolu imam hatip lisesi oldu ve okullara 15 Temmuz’da yaşamını yitirenlerin adı verildi.

Ankara’da kapatılan okullardan biri “Çankaya Özel Harekât Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi”, bir başka okul da “Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi” oldu.

İstanbul’da’FETÖ’ bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapanan 40 okuldan 17’si Anadolu imam hatip lisesi, biri de fen lisesi olarak yeniden açıldı. Diğer kurumların hangi tür okula dönüştürüleceği henüz belli değil.

Ankara’da bu durumdaki okullardan 8’i Anadolu imam hatip, 2’si de Anadolu sisesine dönüştürüldü. İzmir’de ise 4 yeni Anadolu imam hatip lisesi, bir de fen lisesi açıldı.

Bakanlık: İhtiyaca göre

Atalay’ın haberine göre konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, şunları söyledi:

“FETÖ terör örgütü ile irtibatı tespit edilerek kapanan okullar Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi ve bunların ihtiyaca göre dönüştürülme süreci Türkiye çapında iller bazında devam ediyor.

Anaokulu da var, ilkokul da ortaokul ve lise de. Okullara şehit adları veriliyor. Bu kurumların hangi tür okula dönüştürüleceği il milli eğitim müdürlüklerine bırakıldı, ihtiyaca göre karar veriliyor.”

Bu haber en son değiştirildi 31 Ağustos 2016 17:33 17:33

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam