Hakan Fidan'ın yerine kim gelecek?

Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı görevinden alınması haberleri sonrası yeni MİT Müsteşarı'nın kim olacağı merak ediliyor.

Hakan Fidan'ın yerine kim gelecek?

Hakan Fidan’ın MİT Müsteşarlığı görevinden alınması haberleri sonrası yeni MİT Müsteşarı’nın kim olacağı merak ediliyor.

Ahmet Davutoğlu’nun görevinden istifa etmesinin ardından, yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da görevden alınacağı iddiaları ortaya atılmıştı.

Bugün, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görevden alınarak Tokyo Büyükelçiliği’ne atanması sonrası yeni MİT Müsteşarlığı’na kimin getirileceği merak ediliyor.

Levent Göktaş iddiası

Hakan Fidan’ın görevden alınacağı iddialarının basına sızdığı günlerde bir diğer iddia da yeni MİT Müsteşarı’nın, Ergenekon Davası’nda tutuklanmış ve uzun süre Silivri Cezaevi’nde kalmış olan emekli Albay Levent Göktaş olacağı yönündeydi.

Yine kulislerdeki iddialara göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın isimler Levent Göktaş ile bir süredir temas halindeydi. Göktaş görüşmelerde ‘terörü 1 yılda bitiririm’ sözü verdi ve MİT’te kendi ekibini kurma şartı koydu.