Reklam
Kategoriler: İç Açı

Hasan Ferit Gedik Davası’nda 2 tutuklu sanık tahliye edildi

Reklam

Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüşe yönelik yapılan silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik’in ölümü ile 8’i tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 24. celsesinde 2 tutuklu sanığın daha tahliyesine karar verildi.

Duruşmada konuşan müşteki Mesut Aktürk, olay tarihinde Gülsuyu’nda yürüyüş yapan kitlenin arka tarafında olduğunu belirterek, “Kitle yürüyüşe geçtiğinde sağa sola ateş eden birini gördüm. 2-3 el ateş etti. Ben en arkadaydım topuğumdan yaralandım. Ben vurulmasam kitleden başka biri vurulacaktı. Kaçan kişiyi internette görünce Aytekin Turan olduğunu teyit ettim” dedi.

Müşteki Orhan İnalkaç da, “Olay tarihinde Maltepe Gülsuyu’nda dolmuşlarım vardı. Akşam iftar için yeğenlerimi topladım eve gidiyordum. Fırından ekmek alırken 6 kişi etrafımızı çevirdi. Bizi yaylım ateşine tutarken Şahin Eren emir veriyordu. Beni ve yeğenlerimin hepsini vurdular. İnanın ki ölümü tattık biz. Daha önceden bu kişilerle bir husumetim yoktu. Aytekin Turan ve Şahin Eren benden haraç istediler vermeyince bunları yaptılar. Sanıklardan şikayetçiyim” diye konuştu.

Söz verilen tutuklu sanık Şahin Eren ise, müştekilerin beyanlarının doğru olmadığını savunarak, “Bunlar sopalarla eniştemi dövüyorlardı, bende silah vardı. İçinde de 5 mermi vardı. Ben bırakın dedim. Birisi bana sopa fırlattı. Ben de sopayı ona fırlattım yere düştü. Üstüme saldıranların her üçünü de vurdum. Ben gitmesem eniştem Aytekin Turan’ı öldüreceklerdi” ifadelerini kullandı.

“Yine vururum”

Tutuklu sanıklardan Aytekin Turhan ise tahliye talep ederek, “3 yıldır mağdurum. Ailem perişan. Bugüne kadar uyuşturucu ile ilgili dosyam olmadı. Sigara dahi kullanmıyorum. Ben sıradan bir minibüs şoförüyüm” dedi. Müştekilerden Orhan İnalkaç yeniden söz alarak kendisini vuran şahıslardan birinin Ferhat Keleş olduğunu da belirtti. Bunun üzerine tutuklu sanık Şahin Eren söz almadan konuşarak, “Bir daha bana aynı şeyi yaparsanız yine vururum” dedi. Sanık Keleş ise, “Ben ESP derneğini bastım 3 kişiyi vurdum. Aynı günün akşamı yürüyüşe ateş ettim 4 kişiyi de orada vurdum. Ancak müşteki yalan söylüyor” diye konuştu. Bu sırada sürekli uyarılara rağmen konuşmaya devam eden ve disiplini bozan sanık Şahin Eren’in duruşmadan çıkarılmasına karar verildiği konusu da tutanaklara yansıdı.

Söz verilen diğer sanıklar da beraatlerini talep etti.

“Sizin çocuklarınıza da uyuşturucu satacaklar”

Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray, sanıkların tahliye edilmemesini istediğini belirterek “Bunlar çıktığı zaman sizin çocuklarınıza da uyuşturucu satacaklar. Çok Hasan Ferit öldürecekler. Cezalandırılmalarını istiyorum” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ümit Yeşilkaya ve Aytekin Turan’ın tahliyelerine karar verdi. Sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme, diğer 6 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi amacıyla 9 Mayıs 2016 günü saat 10.00’a ertelendi.

“Oğlum adına adalet istiyorum”

Duruşma bitiminde adliye bahçesinde açıklama yapan Gedik ailesinin avukatı Ebru Timtik, “Mahkeme 2 sanığı tahliye etti. Polisin adliyeyi işgal ettiği, hakimin müştekileri mahkemeye getiremediği, tanıkların mahkemeye getirilemediği bir yerde yargı bağımsızlığından söz edilemez. Ne uygun salon var, ne uygun ortam var. Dosyada kapalılık kararı var” değerlendirmesinde bulundu.

Anne Nuray Meray da, “Avukatlara katılıyorum. Çok fazlasıyla uzadı. Ben de anne olarak mahkemenin sonuçlanmasını istiyorum. Bir ceza istiyorum, oğlum adına adalet istiyorum” diye konuştu.

Duruşmanın devam ettiği sırada adliyenin içinde C blok zemin katta  “Hasan Ferit İçin Adalet İstiyoruz ” yazılı pankart açan 2’si kadın 5 kişi gözaltına alındı.

Bu haber en son değiştirildi 22 Mart 2016 11:27 11:27

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06

Erdoğan’dan Kobani Davası’na dair açıklama: Memnuniyet duyuyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani Davası hakkında yaptığı açıklamada mahkemenin verdiği karardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

20 Mayıs 2024 16:01

Helikopter kazasında ölen Reisi’nin cenazesi Tebriz’e nakledildi

İran'da helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri kaza mahallinden alınarak Tebriz'e intikal ettirildi. İran Cumhurbaşkanı Reisi…

20 Mayıs 2024 15:56

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Laiklik Özgürlüktür’ etkinliğinde buluştu!

TKH Gençliği aylardır yürüttüğü "Laiklik Özgürlüktür" kampanyasının buluşmasını gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Edirne'de gençler…

20 Mayıs 2024 14:54

Mehmet Şimşek açıkladı: Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kirada yüzde 25'lik artış sınırının devam etmesi için "bir…

20 Mayıs 2024 12:25

Çorlu Tren Katliamı davasında gerekçeli karar açıklandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin…

20 Mayıs 2024 12:18
Reklam