Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Hitler’in evine yıkım kararı

Reklam

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Nazi diktatör Adolf Hitler’in doğduğu evin yıkılması gerektiğini belirterek, “Bana göre yıkım en temiz çözümdür.” dedi..

Avusturya Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Sobotka, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Adolf Hitler’in doğduğu evin kamulaştırılması amacıyla hazırlanan yasa tasarısının son aşamaya geldiğini söyledi.

Ev ile ilgili tasarrufta bulanabilmeleri için kamulaştırılacağını aktaran Sobotka, “Karar gereklidir. Çünkü Cumhuriyet, geçmişte çok kez olduğu gibi evin Neo-Nazilerin tapınma merkezi olmasını ve orada toplanıp slogan atmalarını engellemek istiyor. Benim görüşüm evin yıkılmasıdır. Bana göre yıkım en temiz çözümdür.” değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı sözcülüğü ise yıkımın henüz söz konusu olmadığını ve Meclis’in yıl sonuna doğru Hitler’in doğduğu evin akıbetini belirleyecek kararı vereceğini açıkladı.

Uzun süredir boş duran evin sahibiyle Avusturya hükümeti bir uzlaşma sağlayamayınca, hükümet eve el koydu ve ev sahibine tazminat ödeyecek. Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, evin yıkılmasını en iyi çözüm olarak gördüklerini söyledi. Avusturya, Hitler’in doğduğu evin neonazilerin ziyaretgahı ve anıt yerine dönüşmesini engellemek istiyor.

Eski Almanya Başbakanı ve Nazilerin lideri Adolf Hitler, 20 Nisan 1889’da Yukarı Avusturya eyaletinin Braunau am Inn kasabasındaki evde doğmuş ve 3 yaşına kadar burada yaşamıştı.

Bu haber en son değiştirildi 13 Temmuz 2016 21:54 21:54

Reklam

Önceki Haberler

EYT açıklamasından sonra Bilal Erdoğan’a kritik soru: Ne iş yaptın?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2023'teki genel seçimlerinden hemen önce yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar…

16 Eylül 2024 18:36

Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı toplantıya katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere tarafından fonlanan ve Kraliyet’in himayesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim…

16 Eylül 2024 18:29

Narin’in abisinden Diyarbakır Barosu’na hukuki destek talebi

Diyarbakır Barosu, Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın hukuki destek için baroya başvuru yaptığını duyurdu.

16 Eylül 2024 18:22

25 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhiti, suçu depreme attı

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Gözde Apartmanı davasında sanık müteahhit…

16 Eylül 2024 17:53

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar: Tahliye çıkmadı, HTS kayıtları yeniden incelenecek

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Başkanı, tüm sanıkların mevcut…

16 Eylül 2024 17:43

Narin Güran cinayeti meclis gündeminde: Tavşantepe köyündeki doğal olmayan ölümlerin hepsi araştırılsın

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Narin'in cinayetini Meclis gündemine taşıyarak; Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi…

16 Eylül 2024 17:34
Reklam