Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimin başladığı ilk yerlerden Boğaziçi Köprüsü’nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.
Saray’da basına kapalı gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 3.5 saat sürdü.
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü’nün adının ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak değiştirilmesine karar verildiğini açıkladı.
Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlerle gerçekleştirdiği zirve ile ilgili olarak, “Özellikle kısa vadede sistemin tıkanmasının doğurduğu olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak için küçük ölçekli bir anayasa değişikliği mutabakatla yapılabilir. Bunun altyapısını hazırlamak üzere birlikte çalışma yapacağız. Ancak tamamen yeni anayasanın, yine bütün partilerin katılmayla hazırlanması konusunda da bir görüş birliği olduğunu gördük ve bu konuda daha önce başlayıp yarıda kalan süreci de devam ettirme kararı almış bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.
‘Jandarma ve Sahil Güvenlik İçişleri Bakanlığına bağlanacak’
Dünkü toplantıda yeni kanun hükmünde kararname ile ilgili konuları görüştüklerini ve bunları karara bağladıklarını dile getiren Başbakan Yıldırım, “Buna göre, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığına bağlanacaktır. Bununla ilgili kararname yayımlanacaktır.” dedi.
’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’
“İstanbul ve Ankara’da birer şehitler anıtı kurulması bugünkü Bakanlar Kurulunda kararlaştırdığımız diğer bir konudur. Darbecilerin ilk hedefi olan ve vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü’nün adının ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ olarak değiştirilmesine de karar verilmiştir.”
‘Anayasa değişikliği takvimi işlemeye başladı’
Başbakan Yıldırım, küçük ölçekli bir anayasa değişikliği yapılması ile ilgili, “Takvim şu andan itibaren başlamıştır. Bu işin ileriye yönelik bir vadesi söz konusu değil.” açıklamasında bulundu.
‘Bu işe kalkışanlar kanun önünde hesabını verecek’
“Bu işe kalkışanlar birer birer çorap söküğü gibi geliyor.” diyen Yıldırım, “Hepsi birbirini ihbar ediyor. Neticede kim var, kim yok herkes kanun önüne çıkacak, hesabını verecek.” şeklinde konuştu.
Yüksek Askeri Şura toplantısı
Başbakan Yıldırım, Yüksek Askeri Şura toplantısı ile ilgili olarak da şunları kaydetti:
“Perşembe günü Çankaya’da, Başbakanlıkta yapılacak, bu da bir ilktir. Malum YAŞ’ın başkanı Başbakan ve bir günde bütün çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yani üç güne yayılı bir çalışmaya ihtiyaç yok ve ikinci günde kararları sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunmuş olacağız.”
Bu haber en son değiştirildi 27 Temmuz 2016 10:58 10:58
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hapis ve…
MEB'in kreş hamlesine tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu akıl tutulması, ne yapacağınızı şaşırmak.…
Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin hakkında tutuklanma emri çıkardığı eski İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD'ye gidecek.…
İzmir’de Queen Seracılık’ta çoğunluğu kadın olan işçiler, ağır çalışma koşulları nedeniyle iş sözleşmelerini feshetti. Tarım-Sen…
İKD tarafından İzmir Karşıyaka'da düzenlenen basın açıklamasında "İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden kazanacağız. 6284’ü uygulatacağız. Medeni Kanun’a…
Yerel seçimler öncesi belediyeleri kazanmaları durumunda kreş açılacağını vaat eden iktidar, seçim kaybının ardından kreşlere…