Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Iraklı milisler: Türk askeri çekilmezse savaşırız

Reklam

Iraklı milis gücü Haşd eş-Şaabi, Türkiye’nin Irak’ta işgalci olduğunu söyleyerek, askerlerin çekilmemesi durumunda IŞİD’le savaştıkları gibi Türk askerlerine karşı da savaşacaklarını açıkladı.

Batı basınında “Şii milisler” olarak bilinen Haşd eş-Şaabi (Halk Seferberlik Birlikleri), Irak’taki Türk askeri varlığına karşı sert bir açıklama yaptı.

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Rudaw‘ın haberine göre, Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin Güvenlik Sözcüsü Yusuf El Kilabi, “Irak’ın kuzeyinde bulunan güçler işgalcidir ve Irak hükümeti tarafından davet edilmemiştir. Bu şekilde kalmaları durumunda onlara işgalci güç muamelesi yapar, DEAŞ ile savaştığımız gibi onlara karşı da savaşırız. Aynı şekilde Türk ordu güçlerine karşı da geliriz” ifadelerini kullandı.

DHA’nın haberine göre, Haşdi Şabi komutanı Abu Mehdi el Muhendis ise TBMM’nin sınır ötesi tezkeresini onaylayarak Musul’da bulunan Türk askerlerinin görev süresini bir yıl daha uzatmasını “şiddetle kınadığını” duyurdu.

El Muhendis, Musul operasyonunda Irak polis ve askerinin yanında yer alacak Haşdi Şabi güçlerinin Türk askerlerine “işgalci olarak davranacaklarını” söyledi. El Muhendis operasyonlarda bazı bölgelerin asker ve polis denetiminde, bazı bölgelerin de Haşdi Şabi sorumluluğunda olacağını belrterek, TBMM kararının “açıkça Irak içişlerine karışmak ve egemenliğe müdahale etmek” olarak niteledi.

Öte yandan Irak Parlamentosu üyesi Ahmed El Cuburi, Irak’ın en kısa zamanda tutumunu netleştirip Türk güçlerinin Irak’tan çıkarılması için Birleşmiş Milletler (BM), BM Güvenlik Konseyi ve Arap dünyasından talepte bulunmasını istedi.

Bu haber en son değiştirildi 7 Ekim 2016 13:40 13:40

Reklam

Önceki Haberler

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56

TKH: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı unutmadık…

Türkiye Komünist Hareketi ve TKH Gençliği, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan…

6 Mayıs 2024 12:49
Reklam