İş cinayetleri bitmek bilmiyor: Sadece 2 Nisan'da 6 işçi hayatını kaybetti

2 Nisan günü iş cinayetlerinde 6 işçi yaşamını yitirdi. Kaporta işçisi olarak çalışan 17 yaşındaki genç ise intihar etti.

İş cinayetleri bitmek bilmiyor: Sadece 2 Nisan'da 6 işçi hayatını kaybetti

Türkiye’de alınmayan işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri işçilerin hayatına mal olmaya devam ediyor. Sadece 2 Nisan günü 6 işçi hayatını kaybetti. Ayrıca Uşak’ta 17 yaşındaki kaporta işçisi intihar ederek yaşamını yitirdi.

Hatay

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde çalıştığı inşaatın 5. katından düşen, Suriyeli uyruklu işçi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Ocaklı Mahallesi Yavuz Selim Caddesi’ndeki inşaatta duvar ustası olarak çalışan Suriyeli Samir Harun (19), çalıştığı sırada 5. kattan düştü.

Konya

Konya’da yapımı devam eden inşaatta çalışan bir işçi, 9. kattan beton zemine düşerek yaşamını yitirdi.

Olay, saat 14.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yenişehir mahallesinde meydana geldi. İnşaatta kalfa olarak çalışan Yakup Bakır (35), 9’uncu katta bulunduğu sırada aşağı düştü.

Erzurum

Alınan bilgiye göre, 1. Organize Sanayi Bölgesinde bir iş yerinin çatısını yapmak için inşaat iskelesinde çalışan Yakup Saraçoğlu (37), dengesini kaybederek yaklaşık 6 metre yüksekten düştü. Saraçoğlu’nun düşmesini engelleyecek güvenlik kemerinin olmaması işçinin hayatına mal oldu.

Amasya

Alınan bilgiye göre, Çaydibi köyündeki bir inşaatta çalışan Adil Yüksel (51), söktükleri ıslak tahta kalıpların yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu elektrik akımına kapıldı.

Yüksel, olay yerinde hayatını kaybetti.

Zonguldak

Zonguldak’ta, alışveriş merkezi inşaatından düşen işçi 37 yaşındaki Mustafa Satan, hayatını kaybetti. Olay, saat 13.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi’nde yapımı devam eden alışveriş merkezi inşaatında meydana geldi. 4 katlı inşaatın 1’inci katında çalışan kalıp ustası Mustafa Satan, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten yere düştü. Başını yerdeki demirlere çarpan Satan, ağır yaralandı. Satan, olay yerindeki ilk müdahalesinden sonra ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yolda duran kalbi müdahale ile çalıştırılan Satan, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Antalya

Manavgat’ta 72 yaşındaki Şevket Rüzgar, tarlasını sürdüğü sırada traktörün devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Aynı zamanda, Uşak’ta 17 yaşındaki Özcan Gencer isimli bir genç çalıştığı işyerinde tavana asılı halde bulundu.

Olay, Uşak-Ankara Karayolu üzerinde bulunan Bir Eylül Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Özcan Gencer, sabah saatlerinde çalıştığı otomobil kaporta atölyesinde kendisini iple tavana astı. Bir süre sonra atölyeye gelen diğer işçiler, Gencer’i asılı bulunduğu yerden indirdi, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan ekiplerin yaptığı kontrollerde, Özcan Gencer’in hayatını kaybettiği tespit edildi.