Reklam
Kategoriler: İç Açı

IŞİD’den Gaziantep’te şehir turu!

Reklam

IŞİD’in örgütlendiği Gaziantep’te bir dönem ‘şehir turu’ yapacak kadar rahat hareket ettiğini gösteren yeni ‘deliller’ ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, 15 Ekim 2015’te 100 kişinin öldüğü Gar patlamasına ilişkin 36 kişinin yargılandığı davanın eklerinde çarpıcı bir polis raporu yer aldı. Söz konusu rapor, davanın sanıklarından Yakup Karaoğlu’nun bilgisayarında bulunan verilerin incelenmesi sonucu hazırlandı. Buna göre Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karaoğlu’nun bilgisayarında IŞİD’in Gaziantep’te araçlarla yaptığı şehir turuna ilişkin videoya ulaştı.

Karaoğlu’nun bilgisayarında ele geçirilen görüntülerde IŞİD bayraklı kişilerin, 3 motosiklet ve 11 araçla tekbirler getirerek mahalle aralarında dolaştıkları görüldü. Videoda, yolda bekleyen bazı kişilerin de tekbir işareti yaparak, gruba destek verdikleri görüldü. Destek verenler arasında çocuklar göze çarpıyor. Bir apartman balkonunda duran sakallı kişi ile çarşaflı eşinin de konvoya selam verdiği gözlendi.

IŞİD’in merkezi Gaziantep

Örgütün kendisini patladan emiri Yunus Durmaz’ın notları, Gaziantep’teki yapılanmayı gözler önüne sermişti. Kenti işgal planı yapan IŞİD, Antep’te 150 kişiyi eğitmişti. Bu 150 kişinin çok az bir bölümü operasyonlarda gözaltına alınırken, büyük çoğunluğunun akıbeti bilinmiyor. Türkiye’yi sarsan Ankara, Suruç gibi birçok patlamanın organizasyonunun yapıldığı kentte IŞİD mahalleleri olduğuna ilişkin iddialar büyük soru işareti olmaya devam ediyor.

Bu haber en son değiştirildi 19 Kasım 2016 08:50 08:50

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam