Reklam
Kategoriler: İç Açı

Karaman’daki o okulun müdürü ile 2 yardımcısı görevden alındı

Reklam

Karaman’da 10 çocuğa cinsel istismar suçundan 508 yıl 3 ay hapis cezası alan sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk’ün, görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nun müdürü ile 2 müdür yardımcısı görevden aldı.

Karaman’da infial yaratan Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği’nin (KAİMDER) kayıt dışı yurt olarak kullanılan 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunan sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, yargılandığı Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada mahkum edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlikten ihraç edilen Muharrem Büyüktürk’ün, görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Ayhan Yılmaz, Müdür Yardımcıları Fikret Çelik ve Mustafa Türk, bugün görevden alındı. Okul yöneticileri Yılmaz, Çelik ve Türk, cinsel istismardan mahkûm olan sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk’ün yargılandığı davanın duruşmasında tanıklık yapmıştı.

Karaman’da sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk’ün, 2012 yılından itibaren Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde çocuklara cinsel istismarda bulunmasının yankıları devam ederken, görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulu yöneticilerinin görevden alınma gerekçesiyle ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Görevden almanın cinsel istismar olayı ile ilgili olabileceği belirtilirken, isminin açıklanmasını istemeyen okul yetkilileri, kantinde bir öğrencinin yere düşmesi ve öğrenciler arasında çıkan kavgadan dolayı sorumlu öğretmenin başka bir okula atanması, olayın ardından bu öğretmenin bağlı bulunduğu sendikaya ait ilan panosunun akıllı tahta asılması için kaldırılmasıyla ilgili başlatılan idari soruşturmadan kaynaklandığını ileri sürdü. Aynı yetkili 3 okul yöneticisinin, kantindeki olay ve sendikanın şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma nedeniyle açığa alındığı görüşünü savundu.

Bu haber en son değiştirildi 23 Nisan 2016 14:36 14:36

Reklam

Önceki Haberler

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08
Reklam