Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Kayyum atanan maden şirketinde işçiler haklarını istiyor

Reklam

Zonguldak’ta, geçen hafta ‘Paralel Devlet Yapılanması’na’ yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kayyum atanan Deka Madencilik şirketinde çalışan 110 madenci, 3 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle Valilik binası önünde eylem yaptı.

Zonguldak Valiliği önüne gelen Deka Madencilik şirketinde çalışan maden işçileri, Ocak ayından bu yana ücretlerini alamadıklarını ve mağdur edildikleri söylediler. Geçen Çarşamba kayyum atanan şirkette kendileriyle ilgilenen olmadığını söyleyen işçiler, Vali Ali Kaban ile görüşmek isteyince polis işçilere engel oldu.

Valilik merdivenlerinde oturarak bekleyen işçilerden 30 yaşındaki İsmail Keleş, iş verenin ücretlerini ödemediği için birçok madencinin geçim sıkıntısı çektiğini söyledi. Kayyum atanmasıyla birlikte ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği konusunda kendilerine bir şey de söylenmediğini belirten Keleş, “Paralarımız yatana kadar çalışmayacağız. Aile bütünlüğümüz bozuldu. Ben maddi sorunlardan dolayı eşimle boşandım. Çocuklarıma para veremiyorum. Hep geçim sıkıntısı çekiyoruz. Birçok arkadaşımın durumu benim gibi” dedi. 41 yaşındaki Selahattin Çetinbalta ise işveren ile en son görüşmelerinde paralarının yatacağı sözünü aldıklarını, ardından ise şirkete kayyum atandığını söyleyerek, “Kayyum atanınca maaşlarımızı alamadık. Biz paramızı alıp işimize geri dönmek istiyoruz” dedi.

Valilik Özel Kalem Müdürü ile görüştürülen işçiler, daha sonra kayyum ile görüştürülecekleri söylenerek Emniyet’e ait servislerle şirkete götürüldü.

Bu haber en son değiştirildi 18 Nisan 2016 22:17 22:17

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam