Kilis’in karşısında bombardıman şiddetlendi

Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD hedefleri, koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından vuruluyor.

Kilis’in karşısında bombardıman şiddetlendi

Kilis’in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD hedefleri, koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından vurulurken sınır hattında güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Kilis’in Arpakesmez Köyü’nün karşısında bulunan Suriye’nin Savran, Soran, Havar ve Kefre köylerini elinde bulunduran IŞİD ile Fetih Ordusu arasındaki çatışmalar devam ederken bölgedeki IŞİD mevzileri bu sabah saat 06.30 sıralarında koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından vurulmaya başladı. Koalisyon uçakları tarafından bombalanan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görülürken, karşı taraftan gelen silah ve patlama seslerinin duyulduğu Suriye sınırındaki güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı belirtildi.

Son günlerde Suriye’nin IŞİD denetimindeki bölgeden ateşlenen roketatar mermilerinin düşmesi sonucu çok sayıda kişi yaralanırken iki belediye işçisi hayatını kaybederken kente Suriye’deki IŞİD mevzilerinden gelen roketlerle ölenlerin sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

Öte yandan TSK topçu birliklerinin sınır hattındaki Fırtına obüsleriyle roketlerin geldiği IŞİD bölgesini, angajman kuralları gereği ateş altına aldığı bildirilmişti.