Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Lavrov: Türkiye, Suriye’ye müdahale edemez

Reklam

Lavrov Rus Moskovsky Komsomolets Gazetesine yaptığı ve Tass Ajansının aktardığı açıklamalarında; IŞİD liderlerinin Türkiye ile gizli bağlantılarını sürdürdüklerini ifade eden göstergeler bulunduğunu söyledi. Rus hava kuvvetlerinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda teröristlerin Türkiye sınırları üzerinden klasik yöntemlerle yaptıkları kaçakçılığın ciddi şekilde azaldığına dikkat çeken Lavrov; Türkiye ve IŞİD liderlerinin bu klasik yöntemler yerine alternatif yöntemler üretmek için gizli temaslarda bulunduklarının altını çizdi.

Türkiye’nin Suriye topraklarına ihlalleri konusunda ise Lavrov; Türkiye, Suriye sınırlarına 100 – 200 metre uzaklıkta faaliyetlerinin ciddi bir ihlal teşkil ettiğini düşünmediğini ifade etti. Lavrov Türkiye’nin de dahil olduğu ABD komutasındaki uluslararası koalisyonun, Türkiye’nin Suriye’de herhangi bir müdahalesine izin verme ihtimalinin uzak olduğunu belirtti.

Suriye’deki krize askeri çözümün mümkün olmadığını bir kez daha ifade eden Lavrov; ABD ile bu konuda anlaşmaya varmalarına rağmen son zamanlarda ABD ve müttefiklerinin siyasi çözümü sabote etme ve askeri müdahaleden söz etmelerine işaret etti. Lavrov, Suudi Arabistan’ın kendi ürünü olan ‘İslami teröre karşı mücadele’ bahanesi altında Suriye’de karadan askeri müdahale etme açıklamalarına dikkat çekerken, Bahreyn Kralının Rusya ziyareti sırasında dışişleri bakanıyla birlikte bu düşünceyi teyit ettiklerini söyledi. Fakat Bahreyn kralı ve dışişleri bakanının Rusya’da bulunmaları nedeniyle bu durumun kesinlikle doğru olmadığını ifade ettiklerini belirten Lavrov; bu yönde herhangi bir plan ya da niyetin olmadığını belirttiklerine dikkat çekti.

Bu haber en son değiştirildi 12 Şubat 2016 10:59 10:59

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam