Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi’nde 21 yıldır faaliyet gösteren limanın depolama alanı belediye imar ve iskanı olmadığı gerekçesiyle mühürlendi. Liman işçileri mühürlemenin haksız olduğunu öne sürüp, tutanakları yaktı.
Marmara Ereğlisi’nde 1995 yılından beri faaliyet gösteren ve yaklaşık 350 kişinin çalıştığı bir şirkete (Kaptan Demir Çelik A.Ş’YE ait Martaş Limanı) ait limanın depolama alanı imar ve iskanı olmadığı gerekçesiyle CHP’li Marmara Ereğlisi Belediyesi tarafından mühürlendi. Şirket yetkilileri, mühürlenen depolama alanının, kendilerine ait tapulu arazi olduğunu ve yapı denetim firmalarının gözetiminde her türlü usule uygun olarak inşa edildiğini iddia etti.
Limanda çalışan işçiler ise mühürlenen depolama alanı önünde toplanarak eylem yaptı. İşçilerden Emrah Onay, şirketin 21 yıldır bölgede hizmet verdiğini ifade ederek, “Burada yaklaşık 350 kişi ekmek yiyor. Depolama alanının iskanı olduğu halde bu alanı mühürleyerek limandaki çalışmaları durdurmaktadırlar. Bu alan yapıldıktan sonra burada işe başlayıp evine ekmek götürecek insanlar olacak. Yapılan haksızlık firmamıza değil çalışanlarımıza ve buradan ekmek yiyen işçileredir” dedi.
Elindeki ekmek ile mühürlenen depolama alanına gelen işçilerden Aziz Ateş ise, “Haksız bu uygulamaya belediye son versin. Biz ekmeğimize bakalım. Ekmeğimiz için uğraşıyoruz. Bu mührü kaldırmasını rica ediyoruz. Bütün insanlar bekliyor. Herkes ekmeğini yesin. Biz her gün bu işlerle uğraşırsak ekmek yiyemeyiz. Bunun hiç kimseye faydası olmaz” şeklinde konuştu.
İşçiler daha sonra depolama alanı önünde mühürleme tutanaklarını yakarak protesto etti.
Bu haber en son değiştirildi 27 Şubat 2016 17:56 17:56
3. havaalanı otel projesinde taşeron İME Elektrik bünyesinde çalışan işçiler İYİ-SEN öncülüğünde direnerek haklarını aldılar.
Uzun süredir atama bekleyen 37 yaşındaki resim öğretmeni Ömer Şahin, çalıştığı kurs tasarruf tedbirleri kapsamında…
Bu sayı kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin fotoğrafını çekerken aynı zamanda nedenlerini ortaya koyuyor…
Patronun sömürüsüne, düzenin gericiliğine, erkeğin şiddetine boyun eğmemekte bu düzenin karanlığını yok edecektir. Esas sorunun,…
Aslolan devletin bir kadın politikası oluşturması, hayatın her alanında ayrımcılığı kaldırarak kadın erkek eşitliğini sağlaması…
Şiddetin kaynağını sadece erkek egemen anlayışla açıklamak resmin bütününün gözden kaçırılmasıyla sonuçlanır. Karşı karşıya olduğumuz,…