Reklam
Kategoriler: İç Açı

Nabi Avcı ‘kibarlığını’ konuşturdu: Suriyeli öğrencilere verdiğimiz eğitimin maliyeti 3 milyar avronun üzerindedir

Reklam
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yaptığı açıklamada, “Bugünlerde AB’nin ‘Şöyle yapsak da mı versek, böyle yapsak da mı vermesek’ diye tartıştığı 3 milyar avro destekten söz ediliyor. Henüz kendisi yok da lafı dolaşıyor ortalıkta. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı olarak bugün Suriyeli öğrencilere verdiğimiz eğitimin maliyeti 3 milyar avronun üzerindedir.” diyerek Suriyeli mülteciler üzerinden bir kez daha ‘şovunu’ yapmış oldu.
Uluslararası kamuoyunun, Suriyeli sığınmacıların sorunlarının çözümü konusunda duyarlılığının yetersiz olduğunu belirten Avcı, “Uluslararası topluluğun duyarlılığından doğrusu memnun değiliz. Yeterince duyarlılık gösterdiklerini söyleyemem. Evet, UNICEF kendi ölçüsünde elinden geleni yapmaya çalışıyor, çok fazla şikayet etmiyoruz ama UNICEF’in, BM’nin ve uluslararası toplumun bu konularda daha duyarlı olmasını beklemek hakkımız.” şeklinde konuştu.
“Türkiye’de eğitim öğretim çağında 750 bin Suriyeli öğrenci var. Bunların 350 bini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime alınmış durumda.” bilgisini veren Avcı, devlet okullarının yanı sıra kamplarda ve sivil toplum kuruluşlarınca açılan özel eğitim merkezlerinde eğitimlerin sürdüğünü kaydetti.
Eğitimde fiziki ve beşeri altyapıyı geliştirmek için çalıştıklarını belirten Bakan Avcı, “4+4+4 düzenlemesi oturdu, geri dönüşler olumlu. Artık yeni okullar, derslikler, öğretmen alımları için çalışmaya devam edeceğiz. Bundan sonra daha fazla eğitimin niteliğinin artırılması, ders programımızın, müfredatımızın güncellenmesi için çalışmalarımıza yoğunluk vereceğiz. Önceliklerimiz daha çok kaliteye yönelik.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu haber en son değiştirildi 28 Mart 2016 10:48 10:48

Reklam

Önceki Haberler

Merkez Bankası rezervlerinde düşüş sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervleri 124,1 milyar dolar seviyesine geriledi.

2 Mayıs 2024 17:12

OECD’den Türkiye raporu: Enflasyon beklentileri açıklandı

OECD, Türkiye ekonomisi için 2024 büyüme tahminini yüzde 2,9’dan yüzde 3,4’e yükseltti. OECD, 2024’te enflasyonunun…

2 Mayıs 2024 17:09

Kılıçdaroğlu’nun hapsi isteniyor

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AKP'li Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada 2 yıl…

2 Mayıs 2024 14:58

Kızılay’ın Afet Yönetimi Genel Müdürü istifa etti

Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer'in istifa ettiği öğrenildi. Maraş depremlerinin…

2 Mayıs 2024 14:53

Erdoğan’dan vekillere sosyal medya tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ıstakoz, Maldivler tatili ve Rolex marka saat paylaşımları ile ilgili, "Bir milletvekiline…

2 Mayıs 2024 14:49

TBMM’de kurulan araştırma komisyonu İliç’e gidecek

Erzincan'da işçilere mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı AKP'li Atay…

2 Mayıs 2024 14:44
Reklam