Reklam
Kategoriler: İç Açı

Nöbetçi eczanelerde kepenk dönemi

Reklam

İstanbul’da nöbetçi eczanelerin son dönemlerde çokça saldırıya uğraması üzerine İstanbul Eczacı Odası bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada nöbetçi eczanelerin güvenlik nedeniyle saat 00:00’dan sonra kepenk arkasından hizmet verecekleri belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Son günlerde nöbetçi eczanelerimize yönelik arka arkaya saldırılar gerçekleşmiştir. Konuyla ilgili yönetim kurulumuzun yetkililerle yaptığı görüşmeler devam etmekte olup, ek güvenlik önlemlerine yönelik çalışmaları sürmektedir. Nöbetçi eczaneler, tüm gece boyunca kesintisiz hizmet vermekte olup, “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik”in 35/5 maddesi gereğince gece nöbet tutan eczanelerin gece boyunca kapılarının açık olması zorunluluğu bulunmamaktadır. Artan saldırıları da göz önünde bulundurarak, nöbetçi eczanelerimizin saat 00.00′dan sonra eczane kepenklerinin arkasından hizmet vermeleri, eczacılarımız ve eczane çalışanlarımızın can güvenliği açısından önemlidir. İstanbul Eczacı Odası tarafından, hastalarımızı bu uygulamayla ilgili bilgilendirmeye yönelik cam afişi hazırlanmış olup, tüm eczanelerimize dağıtımı yapılacaktır”.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu da yaptığı yazılı açıklamada, uygulamayla ilgili hastalar ve hasta yakınlarından anlayış beklediklerini belirtti.

Yetkililere de seslenen Sarıalioğlu, “Acilen nöbetlerimiz esnasındaki güvenlik sorunlarımızı çözün. Sağlıkta şiddete daha fazla kurban vermeden gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirin” ifadesini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 5 Mart 2016 00:24 00:24

Reklam

Önceki Haberler

İsrail ordusu, Gazze’de pek çok noktada sivilleri hedef aldı

Basal, "Ne yazık ki, sivil savunma görevlilerinin can güvenliği olmadığı için vatandaşların hayatlarını kurtarmak için…

12 Mayıs 2024 14:27

Açığa alınan emniyet müdüründen ‘rüşvet’ savunması: Menzil’e yardım topluyordum

Emniyet müdürü, idari inceleme sırasında rüşveti "Menzil cemaatine yardım" amacıyla aldığını söyledi.

12 Mayıs 2024 14:16

Erdoğan: ABD ziyaretimiz her iki tarafın programlarının uyumsuzluğu nedeniyle ertelendi

Biden ile planlanan ve ertelenen görüşmeye dair de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “ABD ziyaretimiz her iki…

12 Mayıs 2024 12:26

Eski AKP’li başkan Taşçı’ya inceleme

AKP’li Atakum Belediye Başkanı Taşçı hakkında, yolsuzluk iddiaları yargıya taşınmıştı.

12 Mayıs 2024 10:50

Yürüyelim…

Sandıklar kapandığına, seçimler geride kaldığına göre, seçmen yerine konulanların tam da bugün yurttaş olduğunu göstermesi,…

12 Mayıs 2024 07:17

Bu ülkeye Bahriye Üçok’lar gerek

Laiklik mücadelesini her türlü tehdit ve baskıya rağmen canı pahasına kararlılıkla sürdüren, Türkan Saylan’ın sözleriyle…

12 Mayıs 2024 06:44
Reklam