Reklam
Kategoriler: İç Açı

O ‘yorumcu’dan açıklama geldi: Cehaletim bir işe yaradı

Reklam

Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonna” kitabını ABD’li şarkıcı Madonna’nın hayatı sanan ‘TV yorumcusu’ Funda Özkalyoncuoğlu’dan açıklama geldi. Skandal cehaletiyle bir anda sosyal medyanın gündemine oturan ve alay konusu olan Özkalyoncuoğlu, “Benim cahilliğim bir işe yaradı; bir ülkenin merhamet ortalamasını ortaya çıktı.” dedi.

Funda Özkalyoncuoğlu, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV 8 kanalında yayınlanan “Aramızda Kalmasın’ programında, Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonna” kitabıyla ilgili olarak “Kitaplar filme uyarlanınca ben sevmiyorum. Ama burada Madonna’nın hayatı da enteresan olabilir bizim için. Yani aşkları, ilişkileri filan” demişti. Programın sunucusu Jess Molho’nun kitabın 1943 yılında basıldığını hatırlatmasıyla “Aa Madonna var mıydı o yıllarda” diye soran Özkalyoncuoğlu, “Benim cahilliğim bir işe yaradı; bir ülkenin merhamet ortalamasını ortaya çıktı. Edebiyatseverlerin daha naif daha affedici olması gerekirken beni linç ettiler” ifadesini kullandı.

Hürriyet‘e konuşan Özkalyoncuoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Ben konuyu yanlış yerden anlamışım. Ben “Kürk Mantolu Madonna” kitabını okuyalı belki 40 yıl olmuştur. Çok hatırlamıyorum. Bu cahilliğimin bu kadar olay olmasına çok şaşırdım ve kırıldım. Beni kimse savunmadı. Benim 39 yaşında ölen anneme bile küfür ediyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Ben ne yapmışım, hırsızlık mı yaptım, cinayet mi işledim. Ben tarihçi, edebiyatçı değilim. Bir magazin programında yorum yapıyorum. Benim cahilliğim bir işe yaradı; bir ülkenin merhamet ortalamasını ortaya çıktı. Edebiyatseverlerin daha naif daha affedici olması gerekirken beni linç ettiler.

Bu haber en son değiştirildi 19 Ekim 2016 13:54 13:54

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam