Reklam
Kategoriler: İç Açı

Pendik IŞİD’in üssü mü oldu: Rakka’ya kalkan otobüsler, eğitim merkezleri…

Reklam

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan kanlı saldırının ardından yapılan operasyonlarda tutuklanan 2 kişinin ve katliamcı ile telefonda konuşan müteahhitin Pendik Şeyhli mahallesinde oturduğunun belirlenmesi ilçede tedirginliğe yol açtı.

Sözcü Gazetesi’nden Özlem Güvemli’nin haberine göre, İstanbul’u kana bulayan 45 kişinin öldüğü Atatürk Havalimanı’ndaki hain saldırı sonrası yapılan operasyonlarda tutuklanan Rıca C. ve Levent U., Pendik’te Şeyhli Mahallesi’nde yaşıyor. Şüphelilerden havalimanı katliamcısı ile telefonda konuşan Rıza C., mahallede tanınan bir müteahhit. Diğer isim Levent U., ise işsiz bir genç.

Şeyhli Mahallesi Muhtarı Şemsettin Dağcan, Levent U.‘yu “Küçüklüğünden beri tanırım. Annesinin başı açıktır, muhafazakar bir aile değil. Ailesi ‘arkadaş kurbanı oldu’ diyor. Levent, babasının dükkanında çalışırdı bazen. Kendisini uzun süredir ortada görmüyorduk. İçine kapanık bir çocuktu, toplumdan uzak asosyal bir hali vardı. 4-5 ay önce kara çarşaflı biriyle evlendi. Ne böyle biriyle evlenmesini ne de IŞİD ile bağlantısının olmasını ummadığımız bir çocuktu” diye konuştu.

Eğitim merkezleri var

Pendik’teki asıl tehlikeli mahalle ise Kavakpınar. Mahallede; Tacikistan, Özbekistan, Dağıstan’dan gelen çok sayıda yabancı var. Mahalle sakinleri bir yıl kadar önce gelen bir fabrikada çalışan göçmenlerin derme çatma kulübe gibi bir yerde toplu halde kaldıklarını anlatıyorlar. Mahallede yeni inşa ettikleri son derece lüks bir apartman da eğitim merkezi olarak kullanılıyor. Mahalleli, üzerinde “Orta Asya Eğitim ve Kültür Derneği Pendik Temsilciliği” tabelası asılı binaya sabahın çok erken saatlerinde küçük yaşta sarıklı erkek çocuklar ve türbanlı kız çocuklarını girerken gördüklerini söylüyor. CHP’li Meclis Üyesi Tarık Balyalı da IŞİD’in başkent ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentine Pendik’ten otobüslerle militan taşındığı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Bu haber en son değiştirildi 8 Temmuz 2016 13:54 13:54

Reklam

Önceki Haberler

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46
Reklam