Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Putin: ABD ile anlaşabiliriz

Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Suriye konusunda ABD ile anlaşma sağlamalarının ihtimal dışı olmadığını söyledi. Putin, Türkiye ile de Suriye’deki çıkarlarını uyumlu hale getirdiklerini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bloomberg ajansıyla yaptığı açıklamada, Suriye’deki mevcut duruma ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre Putin, “Yavaş yavaş doğru yöne doğru bir hareketlenme yaşıyoruz. Yakın bir gelecekte bir uzlaşmaya varacağımızı ve bunu uluslararası topluma sunabileceğimizi ihtimal dışı görmüyorum. Görüşmeler zorlu ancak devam ediyor“ ifadelerini kullandı.

Rusya lideri Suriye savaşına yönelik çözüm arayışı çabalarında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin “sabrı ve kararlılığından” övgü ile söz etti. Cenevre’de Birleşmiş Milletler’in arabuluculuğunda Suriye krizi ile ilgili tarafların görüşmeleri devam ediyor.

Putin’den Türkiye değerlendirmesi

Putin, Türkiye ile Rusya ilişkilerine de değinerek iki ülkenin Suriye’deki çıkarlarını gittikçe daha fazla birlikte hayata geçirdiklerini kaydetti. Ankara ile Moskova’nın bölgenin sorunları üzerinde görüş birliği sağlamasının her iki tarafın da çıkarına olduğuna işaret eden Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki ülke ilişkilerini tam olarak yeniden tesis etme konusunda son derece istekli olduğunu gördüğünü de ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin açıklamalarını, Çin’de G20 üyesi ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirveye iki gün kala yaptı. Putin ve Erdoğan’ın zirve öncesinde 3 Eylül Cumartesi günü bir araya gelmesi bekleniyor.

Bu haber en son değiştirildi 4 Eylül 2016 03:16 03:16

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam