Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Putin: Halep’e giden yardım konvoyuna kimin saldırdığını biliyoruz

Reklam

Rusya Devlet Başkanı Putin, Halep’e giden yardım konvoyunu kimin vurduklarını bildiklerini söyledi. Putin saldırıyı terörist gruplardan birinin gerçekleştirdiğini kaydederken, bunu ABD’nin de bildiğini öne sürdü.

Sputnik‘te yer alan habere göre, Putin, son dönemde Moskova ile Washington arasında yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da “ABD ile ilişkilerin kötüleşmesi nedeniyle biz de endişeliyiz. Bu, bizim seçimimiz değil, hiçbir zaman bunun olmasını amaçlamadık. Tam tersine böyle büyük ve ekonomi bakımından önde gelen bir ülkeyle dostane ilişkilere sahip olmak isteriz” dedi.

“Obama dikte ediyor”

ABD Başkanı Barack Obama’nın yönetimiyle diyalog kurmanın çok zor olduğunu çünkü ortada ‘neredeyse bir diyalog olmadığını’ belirten Putin, “(Obama) yönetimi kendisine ne gerekliyse onun formülünü çıkarıyor, sonra da bu formülün uygulanmasında ısrar ediyor. Ama buna diyalog denmez, dikte etmek denir. Bu neredeyse her konuda böyle” ifadelerini kullandı. Öte yandan Putin, ABD ile diyaloğa hazır olduğunu fakat bu kavramdan anladıklarının dayatılmış koşullar değil, uzlaşma olduğunun altını çizdi: “Diyaloğa hazırız ama diyalog denen şey uzlaşı aramaktır.”

“Yardım konvoyunu kimin vurduğunu biliyoruz”

Suriye’yle ilgili gelişmelere de değinen Putin, “Bu önemli ve hassas problem konusunda Fransızlar ve Avrupalılar da dahil tüm partnerlerle birlikte çalışmaya hazırız. Fakat neler olduğunu görüyoruz. Rusya tamamen ayrımcı bir biçimde tüm ölümcül günahlar ve tüm ölümcül suçlar ile suçlanıyor” dedi.

Bu sözler ile Halep kentine giden insani yardım konvoyuna düzenlenen saldırıyla ilgili Rusya’nın suçlanmasına gönderme yapan Putin şu ifadeleri kullandı: “Yardım konvoyuna kimin saldırı düzenlediğini biliyoruz. Bunu yapan terörist gruplardan biri. Bunu ABD’lilerin de bildiğini biliyoruz. Ama onlar başka bir pozisyon olmayı, Rusya’ya karşı ayrımcı suçlamalar yöneltmeyi tercih ediyorlar. Bunun bir yardımı dokunmaz. Zira bu, uluslararası sahada işleri baskı ve şantajla yürütme yöntemi.”

Bu haber en son değiştirildi 13 Ekim 2016 14:41 14:41

Reklam

Önceki Haberler

Barış Terkoğlu ‘Pelikancıların İstanbul savaşı’ davasında beraat etti

Gazeteci Barış Terkoğlu hakkında BirGün Gazatesi'ne 'Pelikan yapılanması'na dair verdiği söyleşi gerekçe gösterilerek Süheyb Öğüt'ün…

17 Mayıs 2024 14:56

28 Şubat Davası’nda yargılanan emekli askerlerin cezası kaldırıldı: Çetin Doğan tahliye oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 28 Şubat Davası'nda hüküm giyen Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım…

17 Mayıs 2024 13:31

AKP’li belediye köy yollarına ayrılan parayla 4×4 araç alacak

AKP'li Elazığ Belediyesi, köy yolları için ayrılan ödenekle AFAD'a 4x4 araç almaya karar verdi.

17 Mayıs 2024 11:30

Panathinaikos’ta Fatih Terim ile yollar ayrıldı

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk umutlarını yitiren Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Terim,…

17 Mayıs 2024 11:06

İmamoğlu’ndan özelleştirme açıklaması: Haddini aşmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural'ın özelleştirme ile ilgili sözlerine,…

17 Mayıs 2024 10:57

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19
Reklam