Reklam
Kategoriler: Dış Açı

PYD lideri Müslim’den ‘Rakka’ açıklaması

Reklam

PYD lideri Salih Muslim, Suriye’nın IŞİD kontrolünde bulunan Rakka kentinin YPG öncülüğünde ve ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri tarafından alınması için başlatılan operasyona ilişkin, “Rakka’yı yönetmek gibi bir iddiamız yok” diye konuştu.

İsveç’e ziyarette bulunan PYD lideri Salih Muslim, başkent Stockholm’deki bir otelde az sayıda basın mensubu ile bir araya geldi. Müslim burada yaptığı konuşmada, Kürtler’in, savaş alanında elde ettikleri ilerlemeyi etki alanını genişletmek için kullanacağı iddialarını reddederken, böyle bir stratejileri olmadığını belirterek, “Bizim için önemli olan IŞİD ile en güçlü olduğu yerde mücadele edilmesidir. IŞİD’in Rakka’daki varlığı biz Kürtler için bir tehdittir. Ancak gelecekte Rakka’yı yönetmek gibi bir iddiamız yok” dedi.

Dagens Nyheter gazetesinin haberine göre, eleştiri ve suçlamalarını daha çok Türkiye’nin büyük destek sağladığı cihatçı ÖSO’ya yönelten PYD lideri, “Onlar ne özgür, ne Suriyeli ne de ordu. Onlar, Suriye’de din devleti kurmayı amaçlayan yabancı cihatçılar” diye konuştu.

Suriye’e gelecekte ‘özerk birimlerin federatif yönetimini’ savunan PYD Lideri Salih Muslim, Suriye sorununda bazı diğer aktörlerin ‘yüzsüzlüğünü’ anlayamadığını belirterek, “Suriye’nin geleceğinin dış güçler tarafından belirlenmesi doğru (hukuki) değil. Biz Suriye’nin gelecekte tek bir devlet olabileceğine inanmıyoruz. Bu nedenle federatif bir sistemi savunuyoruz” dedi. (DHA)

Bu haber en son değiştirildi 10 Kasım 2016 02:17 02:17

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam