Reklam
Kategoriler: Dış Açı

“Rakka’yı Suriye’nin değil, YPG’nin ele geçirmesini tercih ederiz”

Reklam

ABD koalisyon güçleri sözcüsü Steve Warren, Rakka’yı Suriye rejim kuvvetlerinin ele geçirmesindense YPG’nin ana unsuru olduğu Suriye Demokratik Güçlerinin (SDF) ele geçirmesini tercih edeceklerini söyledi.

YPG’nin ana unsuru olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin, ABD’den yardım aldığı ve ABD’nin hava desteğiyle hareket ettiği biliniyor.

Suriye ordusunun Palmira’yı almasının ardından, Rusya’nın hava desteğiyle Rakka’ya ilerleyebileceği düşünülüyordu, ancak Rusya tarafından yapılan açıklamalarda Rusya’nın Rakka’nın alınmasını ABD’ye bırakabileceği söylenmişti.

Suriye Ordusu’nun Rusya’nın desteği ile Palmira’yı IŞİD’dengeri alması ve Rakka’ya ilerleme planlarını değerlendiren Warren, “Suriye Demokratik Güçleri’nin Rakka ve Deyr ez-Zor’u ele geçirecek en iyi güç. Desteklediğimiz ve destekmeyi sürdüreceğimiz ılımlı Suriye muhalif güçlerinin Rakka ve Deyr ez-Zor’a girecek en uygun güç olduğuna inanıyoruz çünkü bizim de katıldığımız hedefleri var. Bunlar Suriyenin refahı ve barışı için gereklidir.” dedi. Warren “Beşar Esad’ın zalim ve acımasız diktatörlüğü dışında bir çıkara sahip olduğunu gösteren bir kanıta sahip değiliz” diye konuştu.

Rakka ile ilgili görüşlerini de belirten Warren “Rakka’ya ne Ruslar ne SDF yakın bir zamanda ulaşamaz. Bu bir yarış değil. Rakka’ya yapılacak operasyon ustalık gerektiriyor” şeklinde konuştu.

Mart ayında Irak Süleymaniye Amerikan Üniversitesi’de konuşan PYD lideri Salih Müslim “Rakka’nın alınması bizim için en büyük önceliktir” şeklinde konuşmuştu.

Kobane’de gönüllü olarak savaşan Heval Ernesto kod adlı Fransız YPG’li Rakka’nın alınmasının zor olacağını belirtti. ARA News’a konuşan Ernesto, “Rakka’yı IŞİD’den alacağımıza inanıyorum. Ancak, eğer ABD bize havadan büyük bir destek vermez, bize ateş eden herşeyi vurmaz ise kan gövdeyi götürür” dedi.

YPG ile birlikte hareket eden ÖSO komutanı Abu Isa ar-Raqqawi IŞİD’in savaşa hazırlandığını Rakka etrafına hendekler kazdığını belirtti. ABD liderliğindeki koalisyona acele etmesi gerektiğini söyleyen Raqqawi, “Geç kaldıkları her an tehlike daha da artıyor. Bize uygun silahları temin etmeliler” şeklinde konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 5 Nisan 2016 10:07 10:07

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam