Reuters duyurdu: Türkiye'den saldıracaklar

Reuters, Türkiye destekli cihatçıların Türkiye sınırından Cerablus’a taarruz başlatacağını aktardı.

Reuters duyurdu: Türkiye'den saldıracaklar

Reuters, Türkiye destekli cihatçıların çatı örgütü ‘ÖSO’ya bağlı grupların Türkiye sınırları içinden Cerablus’a taarruz başlatacağını aktardı.

Reuters’ın haberine göre, Türkiye’nin desteklediği Suriyeli cihatçıgruplar, Suriye’nin sınır hattında bulunan Cerablus kentini IŞİD’in elinden almak için Türkiye sınırları içinden askeri harekat başlatmaya hazırlanıyor.

‘Karkamış’ta askeri bir kampta hazırlanıyorlar’

Reuters’a konuşan Suriyeli cihatçılardan bir yetkili, ÖSO adı altında savaşan bazı grupların birkaç gün içinde saldırıya başlayacağını belirterek “Gruplar (Türkiye içinde) sınır boyunca konuşlanıyorlar” dedi.

Cihatçılardan diğer bir kaynak da Suriyeli grupların Cerablus’a birkaç yüz metre mesafede sınırın Türkiye tarafında bulunan Karkamış kentindeki askeri bir kampta toplandığını söyledi. Kaynak, “Her gün Suriye’de bulunan savaşçı grupların üyeleri gizli bir noktadan Türklerin üssüne geçerek toplanıyor ve Cerablus saldırısı için hazırlık yapıyorlar” dedi.

Kaynağın verdiği bilgiye göre cihatçıların çoğu İdlib ve Azez’de varlık göstererek Feylak eş Şam, Sultan Murat Tugayları, Ahrar’uş Şam ve Şam Cephesi gruplarından geliyor.

 

http://gazetemanifesto.com/2016/08/21/turkiye-yuzlerce-cihatciyi-cerablusa-saldirmak-icin-karkamisa-getirdi/