Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Rusya Suriye’deki planlarını açıkladı

Reklam

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’de basınında yer alan ve Cenevre görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması halinde Washington’ın Suriye’de “muhalif” denen cihatçı çetelere verdiği silah desteğini arttıracağı iddiasıyla ilgili olarak, “Rus tarafının sadece bir planı var” değerlendirmesinde bulundu.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Wall Street Journal’ın gündeme getirdiği “ABD, Cenevre görüşmelerinin sonuçsuz kalması halinde cihatçı çetelere daha güçlü silahlar gönderecek” iddiasına değerlendirdi.

“Rus tarafının sadece bir planı var: Suriye sorununun barışçıl bir biçimde çözülmesine yardımcı olmak ve terörle mücadele için bu ülkenin meşru hükümetine yardım etmek” ifadelerini kullanan Peskov, “Suriye’yle ilgili çözüm süreci kapsayıcı olmalı, yani farklı din ve halklardan olan tüm grupları kapsamalı” diye de ekledi.

ABD’nin B planı: Cihatçı çetelere verilen silah desteği arttırılacak

Wall Street Journal, Cenevre’deki Suriye görüşmelerinin sonuçsuz kalma olasılığına karşı ABD’nin bir ‘B Planı’ hazırladığı iddiasını sayfalarını taşımıştı. Gazete, ABD yönetiminin, Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) aracılığıyla Suriye’deki cihatçı çetelere daha ölümcül silahlar sevk edeceğini yazmıştı.

Haberde, “Şubat ayında ABD Başkanı Barack Obama’nın askeri ve istihbarat danışmanları, Rusya’nın Suriye’de artan etkinliğine karşı bir hamle olarak tasarladığı B Planı Beyaz Saray’a sunulmuş, ancak hayata geçirilmemişti. Şimdiyse, bu plan kapsamında muhalif gruplara verilebilecek silahların türleri konusunda yeni detaylar ortaya çıkmış durumda” ifadelerine yer verilmişti.

“Suriye’de ateşkesin başladığı 27 Şubat öncesinde CIA’in bölge ülkelerin istihbarat şefleriyle gizli görüşmeler” gerçekleştirdiği belirtilen haberde, “ABD’nin muhaliflere verilen silah desteğinin artırılması konusunda onay verdiği” belirtilmişti.

Öte yandan haberde, Washington’da cihatçı çetelere verilecek silahların ‘teröristlerin’ eline geçmesinden endişe ettiği, bu durumun önüne geçmek için de silahların kullanım alanları ve süreleri ile ilgili seçenekler üzerinde durduğu kaydedilmişti.

Bu haber en son değiştirildi 14 Nisan 2016 13:14 13:14

Reklam

Önceki Haberler

ODTÜ ve Ankara Üniversitesi’nin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde de engelleme: Şenlik iptal edildi!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde de öğrencilerin yapmak istediği şenlik bütçe yetersizliği gerekçesiyle engellendi.

30 Nisan 2024 21:33

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19

Türk-İş raporu ortaya çıkardı: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin üzerine çıkarak 17…

30 Nisan 2024 17:14

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentileri tahminlerimizin üzerinde

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:10

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00
Reklam