'Sadece soruyoruz': Erdoğan'ın Trump Towers'la ilgili talebi devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin yeni Başkanı seçilen Donald Trump'ın adının İstanbul’un Mecidiyeköy'deki kulelerde bulunan adının kaldırılmasını istemişti.

'Sadece soruyoruz': Erdoğan'ın Trump Towers'la ilgili talebi devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’ın adının İstanbul’un Mecidiyeköy semtinde bulunan AVM, ofis ve rezidans ağırlıklı çifte kuleden kaldırılmasını istemişti.

2012 yılında Doğan Holding’in girişimiyle temeli atılan Trump Towers’ın açılışını bizzat yapan isim olan Erdoğan, Trump’ın başkan adaylığı sürecindeki söylemlerinin ardından Mecidiyeköy’de bulunan binalara verilen isimle ilgili ‘şikayetini’ dile getirmişti.

erdogan-simdi-de-acilisini-yaptigi-trump-towers-in-adina-takti-153465-1.

2016 yılı Haziran ayında İstanbul’da Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) üyelerinin toplantısına katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Trump’ın adaylığına ilişkin “İşte Amerika. Aynı şey orada. Şu anda adaylardan bir tanesi Müslümanlara vuruyor, vuruşturuyor. Sayın Obama burada Müslümanlardan yana tavır koyuyor, ‘Böyle bir ayırım yapamazsınız’ diyor ama diğer aday, Müslümanların Amerika’da olmasına adamın tahammülü yok.” demişti.

Erdoğan, konuşmasının devamında konuyu Mecidiyeköy’deki Trump Towers binalarına getirerek, “Bir de gelmiş burada bir yerde bir marka koymuşlar onun adına. O markayı aslında binasına koyanlar onu süratle kaldırması lazım. Ben de bir yanlış yaptım, oranın açılışını yaptım.” ifadelerini kullanmıştı.

Trump’ın başkanlık yarışını kazanmasının ardından Erdoğan’ın bu talebinin devam edip etmeyeceği merak konusu.