Reklam
Kategoriler: İç Açı

Selvi: Olağanüstü kongre için kulislerde 5 isim konuşuluyor

Reklam

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Davutoğlu sonrası için kulislerde 5 ismin konuşulduğunu belirterek, olağanüstü kongre tarihini de “28 Mayıs” olarak verdi. (Kongre tarihi 22 Mayıs olarak açıklandı).

Selvi yazısında, “Kulislerde Davutoğlu sonrası için beş isim konuşuluyor: Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Mehmet Müezzinoğlu, Numan Kurtulmuş” dedi.  Ancak Erdoğan limi işaret ederse o olacak” ifadelerinde bulundu.

Selvi’nin yazısında öne çıkan başlıklar şöyle:

Başbakan Davutoğlu kongrede aday olmayacak. Cumhurbaşkanı ile görüşmeden bir gün önce gerçekleşen MYK toplantısında Başbakan, “Ben rekabet havası içinde kongreye gidilmesini istemem. AK Parti’de çift başlı bir kongre yapılması taraftarı değilim” demişti.

Temiz bir isim Ahmet Davutoğlu. Parti içi kavgaya girmeden temiz bir şekilde görevi devredecek. AK Parti Genel Başkanlığını ve Başbakanlık görevini devredecek ama AK Parti Milletvekili olarak görevini sürdürecek.”

“Normal tabii, ben onların lideriyim”

29 Nisan tarihinde MKYK toplantısında Başbakan Davutoğlu’nun il ve ilçe başkanlarıyla ilgili yetkinin alındığı toplantıdan sonra AK Parti’deki gelişmeler hızla sürdü.

Ama asıl ipleri koparan gelişme MKYK toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki telefon görüşmesiydi. “Arkadaşlar sizin adınıza imza topladıklarını söylüyorlar” deyince Cumhurbaşkanı Erdoğan “Normal tabii, ben onların lideriyim” karşılığını vermişti. Bunun üzerine Başbakan “Siz benimde liderimsiniz. MKYK’yı erteleyelim ya da geleyim görüşelim” demiş, ancak Erdoğani “Gereğini yapın” diye cevap vermişti.

Bu haber en son değiştirildi 6 Mayıs 2016 20:20 20:20

Reklam

Önceki Haberler

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu…

15 Mayıs 2024 18:13

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45

TÜİK verileri açıklandı: Türkiye’nin doğurganlık hızı düştü

TÜİK'in verilerine göre, canlı doğan bebek sayısı 2023 yılında 958 bin 408 oldu. Canlı doğum…

15 Mayıs 2024 16:37
Reklam