Cezaevi'nde 'isyan' tedbiri: Özel harekat Silivri'ye gidiyor

Silivri Cezaevi'nde tutuklu binlerce 'FETÖ' zanlısının olası 'firar' girişimi ve isyanlarına karşı, Özel Harekat timi görevlendirildi.

Cezaevi'nde 'isyan' tedbiri: Özel harekat Silivri'ye gidiyor

Silivri Cezaevi’nde tutuklu binlerce ‘FETÖ’ zanlısının olası ‘firar’ girişimi ve isyanlarına karşı, 24 saat görev yapacak Özel Harekat timi görevlendirildi.

İstanbul’da yürütülen ‘FETÖ’ operasyonlarında tutuklanan binlerce asker, polis, hakim, savcı ve kamu görevlisi Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti

Önder Aytaç’ın rüyası ‘işaret’ oldu

Akşam’ın haberine göre, ‘FETÖ’ zanlılarının tutuklu bulunduğu cezaevlerindeki gardiyanların dahi örgüt üyesi olması isyan ve firar girişimine karşı önlemlerin en üst seviyeye çıkarılması gereksinimi doğurdu. Eski Polis Akademisi öğretim üyesi ve ‘FETÖ’nün firari ismi Önder Aytaç, rüyasında “Hz. Yusuf’un Silivri Cezaevi’ne gidip tutuklu bulunan cemaat mensuplarına namaz kıldırdığının ve cezaevi duvarlarının indiğini” anlatan rüyasını sosyal medya hesabından paylaştı. Aytaç’ın paylaşımının güvenlik birimlerince, cezaevlerindeki zanlılara, “kalkışma ve firar etme” işareti olarak verildiğinin değerlendirilmesi üzerine, Silivri Cezaevi’nde 24 saat aralıksız olarak görev alacak özel harekat Timinin, olası bir firar veya isyana müdahale için burada konuşlandırılmasına karar verildi.