Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Sınırda Kobanililere saldırı: 1 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var

Reklam

Türkiye’nin Cerablus’a yönelik askeri operasyonun ardından, Rojava bölgesindeki Kobani kantonu ile de gerginlik meydana geldi.

Sputnik’ten Hikmet Durgun‘un haberine göre Türkiye, Suriye’nin Halep vilayetine bağlı olan Kobani’nin sınırında ‘güvenlik’ gerekçesiyle duvar örüyor.

Ancak duvarın Kobani toprağında örüldüğü gerekçesiyle karara karşı çıkan Kobanilililer, 1 haftadan beri duvarın kurulacağı yere yakın sınırın sıfır noktasına çadırlar kurarak nöbet tutuyorlar.

1 kişi yaşamını yitirdi, 40’tan fazla yaralı

Durgun’un haberine göre, bugün Türkiye’nin ördüğü duvarı protesto eden Kobanililere polis ve asker gaz bombalarıyla ve tazyikli suyla müdahale ederken, gerçek mermi saldırısı sonucu Kobanili 17 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti.

Yaralı sayısı da 42’ye ulaştı. Bölgede gerginlik devam ederken, Türkiye ise sınıra asker ve polis sevkiyatı yapıyor.

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Kobani Savunma Bakanı İsmet Şeyh Hesen, Türkiye’nin Kobani sınırları içerisinde duvar kurmak istemesine karşı çıkan Kobanililere sınırdan gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale edildiğini belirterek, saldırı sonucu yaralananların olduğunu söyledi.

‘Duvar Kobani topraklarında’

Türkiye’nin Kobani topraklarında duvar örmesine karşı çıktıklarını vurgulayan Hesen, şöyle devam etti:

Türkiye bizim toprağımızda duvar kurduğu için ve böylece topraklarımızı işgal ettiği için karşı çıkıyoruz. 1 haftadır bunu protesto etmek için sınırın sıfır noktasında Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın batısında çadırlar kurarak Türkiye’nin bu yaklaşımını protesto ediyoruz.

Protestolara katılan binlerce kişiye Türkiye’nin gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale ettiğini aktaran Hesen, “Türkiye’nin saldırıları sonucu yaralananlar oldu. Onları hastaneye kaldırdık. Halk Türkiye’nin saldırılarına karşı taşlarla karşılık veriyor. Türkiye zırhlı araçlarla şimdi sınırda bekliyor. Zırhlı araçlarla gelip 4 metrelik duvar kurmak istediler. Geçenler de Kobani sınırında 150 metre uzunluğunda duvar yaptılar. Kobani halkı ise buna karşı çıkıyor. Çünkü Kobani toprakları içinde duvarı yapmak istiyorlar. Kobani halkı hiçbir zaman bu işgale izin vermeyecektir. Hiç kimsenin topraklarımızı işgal etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Türkiye’nin Kobani topraklarını işgal etmek istediğini savunan Hesen, Türkiye’yi Rojava’nın kazanımlarını yok etmekle suçladı.

Bu haber en son değiştirildi 3 Eylül 2016 16:27 16:27

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam