Reklam
Kategoriler: İç Açı

Sırrı Süreyya’dan ’15 Temmuz’ iddiası: Darbeciler çözüm sürecinin bitmesinde rol oynadı

Reklam

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan askerlerin Çözüm Süreci’nin sona ermesinde rol oynadığını öne sürdü.

HDP Genel Merkezi’nde İmralı heyet üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Önder, T24’ün haberine göre, “Bugün darbeden dolayı içeride olan subayların tümünün, çatışmaların en gayri insani, en kabul edilemez, vahşetin en büyük, provokasyonun en katmerlisinin olduğu yerlerin sorumluları olduğunu görüyoruz.” dedi.

Gaziantep’teki bombalı saldırıyı kınayan Önder, yaralılara acil şifa, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Önder, özellikle son 1,5 yıldır yaptıkları her basın toplantısında çeşitli olaylar sonucu hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilemekten artık yorulduklarını söyledi.

15 Temmuz’daki darbe girişimine değinen Önder, darbenin bir günde hazırlanamayacağını, önce bunun ekonomik ve sosyal boyutlarının oluşturulması, ülkenin artık yönetilemez hale geldiği algısının yaratılması gerektiğini anlatarak, Suruç, Ceylanpınar, Cizre, Ankara Garı ve İstanbul’daki olaylara bu açıdan da bakmak gerektiğini vurguladı.

Durumdan umutsuz ve karamsar olunmaması gerektiğini belirten Önder, bunu boşa çıkaracak en temel anahtarın “hakiki, sorumlu, rasyonel bir yüzleşmeden” geçtiğini anlattı. Önder, bunun için öncelikle “Kürt düşmanlığı ve Kürt nefretinin sona ermesi” gerektiğini dile getirdi.

HDP’nin darbeye karşı tutumunun belli olduğuna ancak demokrasi mitinglerine davet edilmediğine değinen Önder, yeni anayasa gibi konularda da HDP’nin görüşünün sorulmadığını ifade etti.

‘Sürecin bitmesinde o subayların etkisi oldu’

Önder, “Bugün darbeden dolayı içeride olan subayların tümünün, çatışmaların en gayri insani, en kabul edilemez, vahşetin en büyük, provokasyonun en katmerlisinin olduğu yerlerin sorumluları olduğunu görüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Sırrı Süreyya Önder, Çözüm Süreci’nin bitmesi konusunda “FETÖ”cü subayların etkisinin mutlaka olduğunu ancak ne kadar olduğuna bakılması gerektiğini belirtti.

Bu haber en son değiştirildi 26 Ağustos 2016 01:31 01:31

Reklam

Önceki Haberler

Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz FETÖ’den gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i övdükleri gerekçesiyle aralarında Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni…

23 Ekim 2024 11:55

Erdal Sağlam: Yeni yılda memura en fazla yüzde 29 zam gözüküyor

2025 yılında memur maaşlarına yapılacak zam oranına ilişkin olarak, Erdal Sağlam "2025 yılı bütçesine göre…

23 Ekim 2024 11:41

İsrail, Hizbullah’ın yeni lideri olması beklenen Safiyuddin’in öldürüldüğünü iddia etti

İsrail ordusu, Nasrallah'ın muhtemel halefi Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü iddia etti. Hizbullah'tan İsrail ordusunun iddiasına ilişkin…

23 Ekim 2024 11:37

Bahçeli’nin çağrısı sonrasında yandaş Yeni Şafak’ın attığı manşet dikkat çekti

MHP genel Başkanı Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrasında yandaş Yeni Şafak gazetesinin attığı "Öcalan’ın yeri İmralı’dır"…

23 Ekim 2024 11:09

Gültan Kışanak: 29 Ekim’de Öcalan’ın sesini duyabiliriz

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak Bahçeli'nin çağrısına ilişkin, "Belki 29 Ekim Cumhuriyet'in ilan…

23 Ekim 2024 10:56

Özgür Özel’den Bahçeli’ye örtülü destek: CHP barışa giden sürece engel olmayacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısına ilişkin konuştu. Öte yandan Selahattin…

23 Ekim 2024 10:49
Reklam