Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Şişecam Mersin fabrikası kapanıyor, işçilerin ne olacağı belli değil

Reklam

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş. Mersin fabrikasının faaliyetlerine son verilmesi ile ilgili bilgi verildi.

Şirketten gelen açıklama şu şekilde:

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.’nin bağlı ortaklığı olan Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş.’nin 14 Ekim 2016 tarihli ve 27 sayılı Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda; Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş. tüzel kişiliği bünyesindeki Mersin Fabrikası’nın 14 Kasım 2016 tarihi itibarıyla faaliyetlerine son verilecektir.

Global konjonktür gereği yapılan rasyonalizasyon çalışmaları kapsamında teknik ve ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle söz konusu işletmenin faaliyetlerine son verilecektir. Söz konusu operasyon paralelinde Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş.’nin Türkiye’deki diğer tesislerinde yeni teknolojik gelişmelerden faydalanarak sağlanan verimlilik artışı ve optimizasyon çalışmaları sayesinde Türkiye’deki aktif üretim kapasitesinin muhafaza edilmesi amaçlanmaktadır.

İşçilerin durumu ne olacak?

Teknik ve ekonomik durumdan bahsedilen açıklamada Mersin fabrikasında çalışan işçilerin durumundan bahsedilmiyor. Şişecam patronu bütün işçileri işten çıkartmayı deneyebileceği gibi, işçileri Eskişehir ve Trakya’daki fabrikalara da gönderebileceği söyleniyor.

İşçilerin işten çıkarılması durumunda daha önce Şişecam’ın Topkapı fabrikasında olduğu gibi işçilerin direnişe geçmesi muhtemel görünüyor. Diğer fabrikalara transfer durumunda ise fabrikalar arasında işçilerin saat ücretleri düzeyinde eşitsizlikler olduğu için yine Şişecam fabrikalarının kaynayan kazan olma özelliğini ortadan kaldırmayacak.

Bu haber en son değiştirildi 19 Ekim 2016 13:55 13:55

Reklam

Önceki Haberler

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15
Reklam