Reklam
Kategoriler: İç Açı

İstanbul Beşiktaş’ta patlama!

Reklam

GÜNCELLEME 01:42

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Beşiktaş’taki patlama ile ilgili açıklama yaptı: Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Terörün en çirkin haline bu gece şahit olduk.


GÜNCELLEME 00:37

İçişleri Bakanı: İki patlama oldu. Bir tanesi stadın yanında diğeri de Maçka parkında. Maçka parkındakinin canlı bomba olduğu değerlendiriliyor.


GÜNCELLEME 00:10

En az 15 polisin hayatını kaybettiği söyleniyor

Al Jazeera Türk bombalı saldırıda 15 polisin yaşamını yitirdiğini şu şekilde duyurdu: “Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadı yakınlarında 22.30 sıralarında iki ayrı patlama meydana geldi.  Al Jazeera’nin edindiği bilgiler, saldırıda en az 15 şehit olduğunu gösteriyor. Bu sayının artabileceği bildiriliyor.”


İstanbul Beşiktaş’ta İnönü Stadı yakınlarında iki büyük patlama olduğu ve sonrasında çatışma çıktığı öğrenildi.

Fanatik Gazetesi’nden Orhan Yıldırım patlama bilgisini Twitter’den şu şekilde paylaştı.

Patlamanın Üsküdar’dan da duyulduğu söyleniyor.

Patlamanın sebebinin bombalı saldırı olduğu, saldırının İnönü Stadı yanındaki Çevik Kuvvet Otobüsü’ne yapıldığı öğrenildi.

Binali Yıldırım bilgi aldı

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’den bilgi aldı. İçişleri ve Sağlık bakanlarının İstanbul’a geldiği belirtildi.

“20 yaralı var”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’daki patlamayla ilgili, “Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20’ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis.” dedi.

Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul’daki saldırıya ilişkin milletvekillerine bilgi verdi.

Soylu, “Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20’ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis.” diye konuştu.

İki ayrı patlama

İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, “Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişmeleri takip etmekte olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldığı kaydedildi.

İstanbul’da Tarabya’daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

Bu haber en son değiştirildi 12 Aralık 2016 11:33 11:33

Reklam

Önceki Haberler

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09

Sakarya’da iş cinayeti: Boya varilinin patlaması sonucu bir işçi hayatını kaybetti

Boya varilinin patlaması sonucu yaralanan 3 orman işçisinden biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 19:59

İstanbul’da suya zam

İstanbul'da İSKİ'nin teklifi ile suya yüzde 36 ile 53 arasında zam yapıldı. Birinci kademe su…

14 Mayıs 2024 19:52
Reklam